En Sıcak Konular

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

26 Aralık 2008 14:44 tsi
ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerimizi son yolculuğuna uğurladık.

ANKARA-Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 asker son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT TURAN DAMGACI'NIN CENAZE TÖRENİ

İSTANBUL - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan piyade er Turan Damgacı, evinin önünden törenle uğurlandı.
     Şehit er Damgacı'nın Türk bayrağına sarılı naaşını taşıyan cenaze aracı, alkışlar eşliğinde Uğur Mumcu'daki Entel Sitesi'ndeki evinin önüne getirildi.
     Damgacı'nın annesi Elmas, babası Ahmet ve kız kardeşi Derya Damgacı ile yakınları ve vatandaşların katıldığı törende, duygulu anlar yaşandı.
     Saygı duruşu ve okunan duaların ardından, şehit erin cenazesi tekbirler ve ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Katil PKK'' sloganları eşliğinde semt meydanına kadar getirildi.
     Şehit er Damgacı'nın cenazesi buradan, Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'ne uğurlandı.
     Bu sırada, şehit er Damgacı'nın annesi Elmas Damgacı'nın, ''Benim bir tane çocuğumu aldılar. Çocuğumun kanını yerde koymasınlar. Hep fakirlerin çocuğu gidiyor. Zenginlerin çocuğu niye gitmiyor?'' sözleri duyuldu.

ŞEHİT PİYADE ER TURAN DAMGACI'NIN CENAZE TÖRENİ

İSTANBUL - Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Piyade er Turan Damgacı, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
     Evinin önünden törenle uğurlanan Damgacı'nın cenazesi, daha sonra Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Cami'ne getirildi. Burada şehit er Damgacı için öğleyin Nevşehir Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından cenaze namazı kıldırıldı.
     Cenaze namazın ardından konuşan Süleyman Aktaş, devletin teşkilatlanmış millet anlamına geldiğini, her teşkilatın da üzerine düşen görevi ifa ettiğini belirterek, bu görevlerin yerine getirilmemesi halinde devletin var olmayacağını söyledi. Allah'ın bu milleti hiçbir zaman devletsiz bırakmadığını ve bırakmayacağını vurgulayan Aktaş, ''Bu milletin insanları kadar vatan sevgisiyle bezenmiş dünya üzerinde ikinci bir millet olmadığının en güzel ifadesi, musalla taşıdır'' dedi.
     Cenaze namazının ardından Damgacı'nın cenazesi, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına kadar götürüldü. Tören birliğinin, ''ihtiram yürüyüşü''nün ardından şehit erin naaşı, cenaze arabasına nakledildi.
     Cenaze aracı, yakınlarının önünden geçerken anne Elmas Damgacı asker selamı, baba Ahmet Damgacı'nın ise alkışlayarak oğullarını uğurladığı gözlendi.
     Şehit er Damgacı'nın cenazesi daha sonra Edirnekapı Şehitliğ'inde toprağa verildi.

ŞEHİT PİYADE ÇAVUŞ ERHAN KARATAŞ'IN  CENAZE TÖRENİ

NEVŞEHİR - Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın cenazesi, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde toprağa verildi.
     Nusaybin Caddesi İpek Yolu Cami karşısında, terör örgütü PKK üyelerince askeri araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın (21) cenazesi, Nevşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kuyulutatlar köyüne getirildi.
     Burada düzenlenen cenaze törenine, şehit Karataş'ın ailesi, yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Tuncay Aka, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
     Tören sırasında Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına ait bir uçak, tören alanının üzerinde saygı uçuşu yaptı.
     Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Karataş'ın cenazesi, köydeki aile mezarlığına defnedildi.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,138 µs