En Sıcak Konular

12 Aralılk 2007 Türkiye Gündemi

12 Aralık 2007 10:48 tsi
12 Aralılk 2007 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak..

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, resmi bir ziyaret için gideceği Kazakistan'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Ulusal Tütün Kontrol Programı 2008-2012 Eylem Planı'nın tanıtımı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen toplantıya katılacak.
     - Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrı ayrı kabul edecek.
     - Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'ın Ankara'daki resepsiyonuna da iştirak edecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören askerlerle birlikte Meclis'te yemek yiyecek.
     - Toptan ayrıca, 15. Yoksullarla Dayanışma Haftası'nın başlaması dolayısıyla Ankara'da düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte katılacak.
    
     4- KKTC'de bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Lefkoşa Trafo Merkezi'nin açılış ve yeni trafo merkezinin temel atma törenlerine katılacak.
     - Tüzmen, törenin ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.
    
     5- Polonya Savunma Bakanı Bogdan Klich'in Ankara temasları...
     - Klich, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ayrı ayrı ziyaret edecek.
    
     6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, ''Milli Ağaçlandırma Seferberliği'' projesine ilişkin protokolü imalayacaklar.
     - Çelik, Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu'nun yeni hizmet binasının açılışı ve 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın ödül törenine de katılacak.
    
     7- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Trabzon'da, valiliği, esnaf ve sanatkar odaları birliği ve KTÜ Rektörlüğü'nü ziyaret edecek.
     - Özak ve Çağlayan, daha sonra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''Trabzon İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''na katılacaklar.
    
     8- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bütçeleri ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.
     - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İstanbul'da bir lisede mezhebinden dolayı bir öğrenciye ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddialar konusunda incelemelerde bulunan alt komisyonun raporunu ele alacak.
    
     9- İsrail ve Filistin müzakere heyetleri, Annapolis zirvesinden sonra ilk kez bugün Kudüs'te bir araya geliyor.
     - İsrail heyetine Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Filistin heyetine Ahmed Kurey başkanlık edecek.
    
     10- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası'nın hizmet binasının açılışını yapacak.
     - Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de oda başkanları toplantısı ve başarılı sanayici ve işadamları ödül törenine de katılacak.
    
     11- Afganistan'da Kabil Bölge Komutanlığı görevini yaklaşık 6 ay süreyle üstlenen Türk birliğinin yurda dönüşü dolayısıyla Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığında karşılama töreni yapılacak.
    
     12- Isparta Davraz'daki tatbikatta şehit olan Piyade Üsteğmen Emre Ercan'ın cenazesi, öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.
    
     13- İstanbul'da vefat eden işadamı Vitali Hakko'nun cenazesi, Vakko firması ve Neve Şalom Sinagogu'ndaki törenlerin ardından toprağa verilecek.
    
     14- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2007 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen sanatçı, gazeteci ve bilim adamları, İstanbul'da törenle ödüllerini alacak.
    
     15- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, İstanbul'daki basın toplantısında, yeni sanat sezonu ile geleceğe yönelik projeleri anlatacak.
    
     16- Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Diyarbakır'da, şair-yazar Süleyman Nazif'in ölümünün 80. yılı nedeniyle düzenlenen panelde konuşacak.
    
     17- Tören... Sempozyum... Panel...Ziyaret...
     - Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen ''Tasarruf Çalıştayı, Tez Ödülleri ve Akademik Hizmet Plaketleri'' ödül töreni, Ankara'da yapılacak.
     - Ziraat Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Biyoyakıtlar ve Biyoyakıt Teknolojileri Sempozyumu'', Gazi Üniversitesi'nde yapılacak.
     - İzmir'de ''Almanya ve Türkiye'de KOBİ'lere Yaklaşımlar'' konulu panel gerçekleştirilecek.
     - ''1. Mersin İnovasyon Yarışması'' ödül töreni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılacak.
     - Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Sabizana Mngovkana, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.
    
     18- Memura enflasyon zammı...
     - Türkiye İstatistik Kurumu, son 5 aydaki tüketici fiyat artışını yüzde 4,12 olarak hesaplandı.
     - ''Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde aradaki farkın memura yansıtılacağı'' taahhüdü uyarınca bu ay enflasyon (0) olsa bile devlet memurlarına ek zam gelecek.
    
     19- Balda ithalat tartışması...
     - Geçen yıl tenekesi 90 YTL'den işlem gören balın toptan fiyatı 150 YTL'ye çıkınca, bal paketleyicisi firmaların örgütleri, yeterli bal bulamadıkları gerekçesiyle, ithalat izni için Tarım ve Köyişleri Bakanlığına başvurdu.
     - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu: ''Üretici birlikleri stoklarında halen 15,4 bin ton stok var. İthalat izni verilirse sektör olumsuz etkilenir.''
    
     20- PETKİM'e yatırım kararı, İzmir'i hareketlendirdi.
     - Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nun 10 milyar dolarlık yatırım açıklamasının, bir süredir ertelenen yatırımları harekete geçireceği bildirildi.
     - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın: ''Bu karar, önümüzdeki dönemde İzmir'de onlarca fabrika doğuracak.''
    
     21- Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük müze kompleksi...
     - 40 bin metrekare alan üzerine yapılacak müze kompleksinde, arkeoloji, mozaik ve kültür merkezi kompleksi yer alacak.
     - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:
     ''Eski TEKEL fabrikasının 45 dönümlük arazisine yapılacak Gaziantep müze kompleksi, kentin vizyonuna, sosyal hayatına ve ekonomisine katkı sağlayacak.''
    
     22- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, (G) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
    
     23- Basketbolda Avrupa kupaları heyecanı...
     - ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda Efes Pilsen, gruptaki 8. maçında İstanbul'da Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarda 6. ve son hafta maçları yapılıyor.
     - (A) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, Yunanistan'da BC Panionios Atina, (B) Grubu'nda Panküp TED Kayseri Koleji, Yunanistan'da Apollon Ptolemaida, (D) Grubu'nda da Galatasaray, Ukrayna'da Dnipro Dnipropetrovsk takımıyla karşılaşacak.
    
     24- Voleybolda Indesit Erkekler ve Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. hafta mücadeleleri yapılıyor.
     - Erkeklerde (D) Grubu'nda Arkasspor, İzmir'de İtalya'nın Copra Piacenza takımıyla karşılaşırken, bayanlarda (B) Grubu'nda Fenerbahçe Acıbadem, Rusya'da Zarechie Odintsovo, (C) Grubu'nda Türk Telekomspor, İsviçre'de Volero Zürih, (D) Grubu'nda da Eczacıbaşı Zentiva, İstanbul'da Sırbistan'ın Postar 064 Belgrad
     takımıyla mücadele edecek.
    
     25- Japonya'da süren 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nın ilk yarı final maçında, başkent Tokyo'da Arjantin'in Boca Juniors takımıyla Tunus'un Etoile Sportive du Sahel takımı karşılaşacak.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,710 µs