En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BAŞKANLAR PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

25 Aralık 2008 13:55 tsi
ERDOĞAN: BAŞKANLAR PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li olan Büyükşehir ve 46 il belediye başkanından yola devam edecekleri, Pazar günü açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Ankara da açıklanabilir'' dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li olan Büyükşehir ve 46 il belediye başkanından yola devam edecekleri, Pazar günü açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Ankara da açıklanabilir'' dedi.
     Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ''Yüksek yargı organları arasında yaşanan tartışmanın seçimlere gölge düşürüp düşürmediği'' yönündeki bir soru üzerine, ''Ben herhangi bir gölge düştüğü kanaatinde değilim'' yanıtını verdi.
     AK Parti'nin şu anda yoğun bir şekilde seçime hazırlık çalışmalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, şu anda aday adaylarının müracaatlarını aldıklarını, ay sonuna kadar bu müracaatları kabul edeceklerini söyledi.
     AK Parti'li olan belediyelerle ilgili performans değerlendirmesi de yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu değerlendirmelerini gerek temayül yoklamaları gerek kamuoyu araştırmaları ve milletvekilleri ile sürdürdüklerini kaydetti. Büyükşehirlerden 5 tanesini kamuoyuna ilan ettiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Bu hafta sonu Pazar günü Ankara'da Altındağ Kapalı Spor Salonunda fevkalade bir durum olmazsa, gerek mevcut Büyükşehir belediye başkanlarımızdan beraber devam edeceklerimizin bir kısmını açıklayacağız. 46 il belediye başkanlarımızdan da yine devam edeceklerimizi açıklayacağız'' diye konuştu.
     Bazı gazetelerde adaylarla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren Erdoğan, mevcut belediye başkanlarına da 'koltuk ilanihaye değil' diye seslendi.
     Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Hafta sonu Ankara'yı da açıklayacak mısınız?'' sorusuna, ''Açıklanabilir'' yanıtını verdi.
     ''Yeni yıla doğalgaz indirimiyle girecek miyiz?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''Arkadaşlar o da mesela yalan, yanlış bir haber. Dün Enerji Bakanıma sordum. 'Böyle bir açıklaman var mı?' 'Hayır' dedi. 'Benim hiç bir yerde böyle bir açıklamam olmadı. Ben de gazetelerden duyuyorum' dedi'' şeklinde konuştu.
     Erdoğan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen ''2008 Yılı Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmet Başarı Ödülleri'' töreninde yaptığı konuşmada da hükümetin müteahhitlik sektörüne her türlü desteği ve kolaylığı göstermeye devam edeceğini belirterek, "Krizden çıkmanın yolu, oturup ağıt yakmak, sağı solu suçlamak değildir. Tam tersine krizi fırsata dönüştürmek için yeni yatırımlar yapmak için fırsatları görüp, fark edip, değerlendirmek için bir imkan zemini oluşmuştur ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek de bizlerle birlikte iş adamlarının vazifesidir'' dedi.
     Körfez ülkeleri başta olmak üzere Kafkasya ve doğu ülkelerinin hükümetleriyle çok iyi ve net bir şekilde görüşüp konuştuklarını belirten Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin dün yapılan görüşmede, ciddi manada Türk müteahhitlerini gözlemlediklerini ve Irak'ta yatırıma davet ettiğini söyledi.
     Erdoğan, ''İnanıyorum ki müteahhitlik sektörü de bu krizi bir fırsata dönüştürmek için önlemlerini alacak, adımlarını atacak ve bu krizden daha güçlü bir şekilde çıkacaktır'' diye konuştu.

ERDOĞAN: IRAK MERKEZİ YÖNETİMİ İLE SORUNUMUZ YOK

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''PKK terör örgütüne karşı ortak mücadelede bizim Irak merkezi yönetimi ile en ufak sorunumuz yok'' dedi.
     Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Sheraton Otel'nde düzenlenen ödül törenine katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.
     Erdoğan, ''Irak Başbakanı Maliki ile görüşmenizde yeni kararlar alındı mı? Özellikle silah bırakılması noktasında somut bir adım söz konusu mu?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:
     ''PKK terör örgütüne karşı ortak mücadelede bizim Irak Merkezi Yönetimi ile en ufak sorunumuz yok. Silah bırakma konusunda Irak Merkezi Yönetimi bu işin tarafı değil. O da tabii ki bunun biz nasıl düşünüyorsak, aynı şekilde düşündüğünü çok açık, net her zaman Sayın Maliki ifade etmiştir. Şu anda bizim özellikle operasyonlar noktasındaki hareketimizi terörle mücadelede bir hak olarak gören bir insandır. Bu haklılığın Irak halkında da açık net ortaya çıkmaya başladığını ifade etmiştir. Bunun dışında tabii bizim siyasi, askeri noktada atacağımız konusunda ikili görüşmelerimizde ortak mutabakatımız oldu. Bütün bunların dışında karşılıklı icracı bakanlarımızın bu Strateji Yüksek Düzeyli Konsey'in uygulamaya geçirecek adımları atmanın hamdolsun dünkü görüşmelerde meyvelerini aldık. Bunlar şimdi enerji alanı başta olmak üzere eğitimde, sağlıkta, konut, altyapı, üst yapı bütün bu yatırımlarla ilgili bir sürecin hızla hayata geçirilmesi konusunda bakan arkadaşlarım görüşmelerini yaptılar. Belki de bu arada ikili olarak bakan arkadaşlarım gidiş gelişler yapacaklar heyetlerle birlikte. Bunlar da hızla devam edecek.''
     Erdoğan, bunun yanında Irak ile doğalgaz konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu belirterek, Türkiye'nin buradaki doğalgazın Avrupa'ya ve farklı ülkelere taşınması noktasında bakışının olumlu olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, ''Enerji Bakanımız bu ara Bağdat'a gidecek ve orada görüşmeleri yapacak. Bazı konuları orada imza altına alacaklar. Bunun dışında herhangi bir şey yok'' diye konuştu.
     ''DTP'li Hasip Kaplan ile ilk kez görüşeceksiniz. Görüşme gündeminiz nedir?'' sorusuna Erdoğan, ''Meclisteki konuşmamda çocuğumla alakalı bana bir soru sordu. Onu kendisiyle açık net anlatayım, öğrensin'' yanıtını verdi.



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,819 µs