En Sıcak Konular

'PSİKOLOJİK HAREKAT KONUSUNDA EKSİKLİK YOK'

12 Aralık 2007 12:39 tsi
'PSİKOLOJİK HAREKAT KONUSUNDA EKSİKLİK YOK' Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terörle mücadelede psikolojik harekat konusunda herhangi bir eksiklik görmediğini kaydetti.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terörle mücadelede psikolojik harekat konusunda herhangi bir eksiklik görmediğini kaydetti.
Polonya Milli Savunma Bakanı Bogdan Klich'i karşılayan Gönül, ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. ''Terörle mücadelede psikolojik harekat konusunda bir sorun var mı?'' şeklindeki bir soru üzerine Gönül, ''Herhangi bir sorun yok, mücadeleye devam ediyoruz'' dedi.
''Türkiye'de terörle mücadele yapan resmi kurum belli mi?'' sorusu üzerine ise Gönül, ''Anayasa ne diyorsa yapılıyor. Bu, yeni belli edilecek bir şey değil ki. Cumhuriyetin kuruluşundan beri devam eden müesseseler görevlerini yerine getirmektedir'' diye konuştu.
Gönül, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da psikolojik harekat konusunda bir takım sıkıntılar olduğuna dair görüşlerini dile getirdi. Burada zaafiyet söz konusu mu?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:
''Bunu, Terörle Mücadele Komisyon Başkanı Cemil Çiçek'e sormanızda fayda var. Ben herhangi bir eksiklik görmüyorum. Genelkurmay başkanımızın söylediği, teşkilatlanma bakımından. Herkes görevini elinden geldiği kadar yapmaktadır. Sanıyorum, Genelkurmay Başkanımızın işaret ettiği husus, Milli Güvenlik Kurulumuzun psikolojik harp dairesinin ilgasıyla ilgilidir. O, Başbakanlıktaki Güvenlik Genel Müdürlüğü uhdesine girdi. Ama ben Genelkurmay Başkanımızın fikrini saygıyla karşılıyorum.''

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,305 µs