En Sıcak Konular

TÜRK-İŞ, ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLDİ

25 Aralık 2008 10:12 tsi
TÜRK-İŞ, ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLDİ Türk-İş, "önerilerinin işveren-hükümet kesimi tarafından dikkate alınmaması ve çağrılarının cevapsız bırakılmasını" gerekçe göstererek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çekildi.

ANKARA - Türk-İş, "önerilerinin işveren-hükümet kesimi tarafından dikkate alınmaması ve çağrılarının cevapsız bırakılmasını" gerekçe göstererek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çekildi.
     Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu işçi kesimi Başkanı Nihat Yurdakul, asgari ücret tespitinde "oynanmak istenen oyunun içinde rol almayacaklarını" belirterek, bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun karar toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.
     Yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücreti, "işçi ve ailesinin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuru ile bağdaşacak, bilimsel, objektif yöntemler ve güvenilir verilerle tespit edilen taban ücreti" diye tanımlayan Yurdakul, asgari ücretin pazarlık ücreti olmadığına işaret etti.
     Yurdakul, "devletin resmi kurumu" diye altını çizdiği Türkiye İstatistik Kurumu'nun, verilen görev çerçevesinde tek bir işçinin eline geçmesi gereken asgari ücreti Aralık 2008 itibariyle 719,77 YTL olarak belirlediğine dikkat çekerek, buna rağmen "yaşanan ekonomik kriz gerekçe yapılarak, asgari ücretin insanca bir yaşam düzeyi sağlamaktan uzak bir ücret olarak belirlenmek istendiğini" belirtti.
     İşveren-hükümet kesiminin milyonlarca asgari ücretlinin geçim koşullarını bir nebze olsun iyileştirme fırsatı ve imkanını kullanamadığını ifade eden Yurdakul, açıklamasını, "Şimdi hükümetten beklenen belirledikleri ve sorumlusu oldukları asgari ücretle 'insan onuruna yaraşır' geçimin nasıl sağlanabileceğini açıklamalarıdır" diye tamamladı.

Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,048 µs