En Sıcak Konular

TURKCELL SÜPER LİG'DE İLK BÖLÜMÜN GOL DOSYASI

24 Aralık 2008 13:49 tsi
 TURKCELL SÜPER LİG'DE İLK BÖLÜMÜN GOL DOSYASI Turkcell Süper Lig'de geride kalan 16 haftalık ilk bölümde, toplam 382 gol atılırken, bunun 27'si penaltıdan geldi.

ANKARA - Turkcell Süper Lig'de geride kalan 16 haftalık ilk bölümde, toplam 382 gol atılırken, bunun 27'si penaltıdan geldi.
     Futbol Federasyonu verilerine göre, ligin ilk bölümünde en golcü takım 38 golle Galatasaray olurken, ezeli rakibi Fenerbahçe ise 31 golle 2. sırada yer aldı. Hacettepe ise 9 golle en az rakip fileleri havalandıran takımdı. Kocaelispor, 40 golle kalesinde en fazla golü gören takım olurken, yalnızca 7 gol yiyen Kayserispor ise kalesinde en az gol gören takım unvanını elde etti.
     Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında 7 takım kendi kalesine gol attı. Ligde toplam 8 kez takımlar kendi kalelerine gol atarlarken, Fenerbahçe 2 kez bu talihsizliği yaşadı. Sarı-lacivertlilerin yanısıra Galatasaray, Beşiktaş, Antalyaspor, Ankaraspor, Kocaelispor ve Ankaragücü de bu şansızlığı yaşayan takımlar arasında yer aldı.
     Ligde toplam 27 penaltı golü kaydedildi. Ligi 34 puan ve averajla ilk sırada tamamlayan Sivasspor ile Galatasaray ve Eskişehirspor 3'er kez penaltı golü atan takımlar oldu. Fenerbahçe 2 ve Trabzonspor da 1 kez penaltıdan gol buldu. Beşiktaş ise ligin ilk yarısında penaltıdan gol atamadı.
     Ligde, maçların henüz 1. dakikalarında meşin yuvarlak toplam 4 kez rakip filelerle buluştu.
     Lig mücadelesi sırasında maçların hemen hemen her dakikasında gol atıldı. Ligin ilk bölümünde yalnızca 5. ve 18. dakikalarda hiç gol sevinci yaşanmazken, ikinci yarının 45 dakikalık normal süresinin tamamında ise gol atıldı. Maçın uzatma bölümlerinde de gol kaydedilirken, 90 artı 2, 90 artı 5, 90 artı 6 ve 90 artı 7. dakikada gol atılamadı. Ligde 90 artı 8. dakikada da 1 gol atılırken, uzatma bölümünde toplam 4 gol kaydedildi.

MILAN BAROS HER 71,5 DAKİKADA 1 GOL ATTI

     Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, ligdeki 16 haftalık bölüme 14 gol birden sığdırarak, transferde kendisine güvenenleri mahcup etmedi.
     Turkcell Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesinde bulunan Milan Baros, sahada kaldığı her 71,5 dakikaya 1 gol sığdırmayı başararak, müthiş bir performans sergiledi.
     Baros, 16 haftalık ilk bölümde 4'ü 90'ar dakika olmak üzere 14 maçta forma giyerken, sahada toplam 1002 dakika kaldı. Galatasaray adına ligde 14 gole imza atarak takımını sırtlayan Baros, sahada kaldığı her 71,5 dakikada 1 gole imza atmış oldu.



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,280 µs