En Sıcak Konular

ŞİMŞEK: ''IMF İLE BİR ANLAŞMA VAR''

24 Aralık 2008 08:26 tsi
ŞİMŞEK: ''IMF İLE BİR ANLAŞMA VAR'' Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile gelinen noktada tedbir büyüklüğü konusunda beş aşağı, beş yukarı bir anlaşmanın olduğunu belirterek, IMF heyetini Ocak ayı başında Türkiye'ye davet edeceğini bildirdi.

ANTALYA - Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile gelinen noktada tedbir büyüklüğü konusunda beş aşağı, beş yukarı bir anlaşmanın olduğunu belirterek, IMF heyetini Ocak ayı başında Türkiye'ye davet edeceğini bildirdi.
     Devlet Bakanı Şimşek, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen 18. Akdeniz Toplantısında, ''Türkiye ve Küresel Kriz'' konusunda konuştu. Geçen yıldan beri küresel krizi gördüklerini, buna göre program yaptıklarını ve önlem aldıklarını kaydeden Şimşek, enerji sektöründe sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması yönünde yeni uygulamalar getirdiklerini anımsattı.
     Şimşek, geçen yıl başlayan krize karşı istihdamda vergi yükünün azaltılması, bazı ürünlerde KDV'nin indirilmesi, çalışanlara KEY ödemeleri, sosyal güvenlik reformu ve AR-GE ile kurumlar ve gelirler vergisinde indirimler yaptıklarını kaydetti.
    
     -IMF ile anlaşma-
    
     Devlet Bakanı Şimşek, Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik krizle ilgili konuşmasının ardından soruları yanıtladı.
     Şimşek, IMF ile Türkiye arasındaki stand-by anlaşmasının Mayıs ayında bittiğini ve Türkiye'nin bu anlaşmayı başarıyla tamamladığını söyledi. IMF ile başlayan ilk görüşme ile bugün gelinen noktada önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Bütçe boyutuyla istenilen tedbirler konusunda başlangıç ile bugün gelinen nokta arasında üç kat fark var. IMF, başlangıçta geleneksel tedbirler alınsın yaklaşımı içindeydi. Türkiye olarak bu dünya konjonktüründe kamu taleplerinde daralma olmasının Türkiye'ye uymayacağını ifade ettik. IMF ile gelinen noktada da tedbir büyüklüğü konusunda beş aşağı beş yukarı bir anlaşma var'' dedi.
     Ocak ayı başında IMF heyetini Türkiye'ye davet edeceğini söyleyen Bakan Şimşek, ''Ocak ayında bu görüşmelerin en azından bitirilmesini ümit ediyoruz'' diye konuştu.
     Türkiye'nin IMF ile yapacağı programa kesin bir tarih veremediğini ancak sonuç itibariyle gelinen noktada her iki tarafında ifade ettiği gibi, önemli bir mesafe katedildiğini kaydeden Bakan Şimşek, IMF ile yapılacak programın ne kadar süreli olacağı konusunda da herhangi bir yorum yapmanın doğru olmayacağını, bunların en son aşamada görüşülüp sonuca bağlanacağını bildirdi.

 



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,932 µs