En Sıcak Konular

'DIŞ VE İÇ DESTEK BİRBİRİNİ TETİKLİYOR'

11 Aralık 2007 19:02 tsi
'DIŞ VE İÇ DESTEK BİRBİRİNİ TETİKLİYOR' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, teröre verilen dış ve iç desteğin birbirlerini tetikleyen dinamikler olduğunu belirtti...

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Terör hem siyasallaştı, hem de legalleşti, legalleşmeyen tek onun silahlı terör boyutu'' dedi.
Büyükanıt, Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezinin (SAREM) Merkez Orduevi'nde düzenlediği ''PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi'' konulu sempozyumda terörizmle mücadelede iç destek ve dış desteği değerlendirirken olayın yalnız maddi boyutuna değil felsefi boyutuna da bakmak gerektiğinin altını çizdi.
Dağda teröristi tutan en önemli etkenin terör örgütünün felsefesi olduğunu belirten Büyükanıt, ''Terörle mücadelenin esası, terör örgütünün başarılı olma ümidini ortadan kaldırmak. Son zamanlarda meydana gelen bazı gelişmeler, şu soruyu belki de kafalarına soktu, 'Bu iş oluyor herhalde.' Bakın bu da psikolojik harekat, bu ümidin ortadan kalkması lazım'' dedi.
Silahlı Kuvvetlerin görev alanının terörle silahlı alanda mücadele olduğunu ifade eden Büyükanıt, ancak terörün çok boyutlu bir olgu olduğunu, sadece silahlı kuvvetle terörle mücadele edilemeyeceğini söyledi.
Büyükanıt, ''Terör örgütüne ümit verici davranışlardan, toplum olarak bir bütün olarak kaçınmamız gerekiyor diye düşünüyorum'' diye konuştu.
Bazı sempozyum katılımcılarının, ''terörün siyasallaştığını'' söylediğini belirten Büyükanıt şöyle devam etti:
''Terör hem siyasallaştı, hem de legalleşti, legalleşmeyen tek, onun silahlı terör boyutu. Silahsız terör boyutu, ona bir katılımcı yorum da yaptı, siyasallaşması bitti. Legalleşme, legalleşmenin bir kısmı tamam, örgüt bazında legalleşme, örgütün legalleşmesi kaldı. O teklifler, şunlar, bunlar anayasa değişiklikleri...''
Sempozyum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükanıt, bir gazetecinin ''örgütün siyasallaştığı, legalleştiği'' yönündeki sözlerini ve anayasa değişikliği çalışmalarını hatırlatması üzerine, ''(DTP'lileri kastederek) Anayasa ile ilgili değişiklik teklifi veriyorlar'' dedi.

''DIŞ VE İÇ DESTEK BİRBİRİNİ TETİKLİYOR''

Büyükanıt, teröre verilen dış ve iç desteğin birbirlerini tetikleyen dinamikler olduğunu ve içerideki destek olmasa dış desteğin bu kadar etki yapamayacağını belirterek, ''Olaya bir bütünsellik içinde bakmadığımız zaman alabileceğimiz tedbirler mutlaka eksik kalır'' dedi.
 İç ve dış desteğin benzer olmakla birlikte aynı konu başlıklarından oluşmadığını ifade eden Büyükanıt, ''Dış destek dediğiniz zaman olayın psikolojik ve siyasi yönde PKK örgütüne destek, yalnız PKK örgütüne destek değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne de engel olma desteği, diğeri de hepinizin bildiği gibi maddi destek. Ama bakıyoruz iç destek dendiği zaman çok fazla kalem ortaya çıkıyor. Bunun psikolojik desteği var içerde, insan desteği var, maddi desteği var'' dedi.
 Çeşitli konuşmalarında zaman zaman PKK terör örgütüne verilen dış destekten şikayetçi olduğunu ifade eden Büyükanıt, dış desteğin en başta Kuzey Irak'tan geldiğini, ondan sonra diğer yerlerdeki destekler olduğunu söyledi.



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,454 µs