En Sıcak Konular

YILDIRIM: HIZLI TRENDEKİ GECİKMENİN NEDENİ CHP'Lİ BELEDİYEDİR

22 Aralık 2008 18:00 tsi
YILDIRIM: HIZLI TRENDEKİ GECİKMENİN NEDENİ CHP'Lİ BELEDİYEDİR Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,Bakanlığının 2009 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının, kara, deniz, demir ve hava yollarından posta hizmetlerine kadar bir çok alanda hizmet verdiğini belirtt

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan DTP'li milletvekillerine, ''Türkiye Cumhuriyeti diktatörlükle yönetilmiyor, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da diktatör değil. Hepimiz demokrasinin nimetiyle buraya geldik'' karşılığını verdi.
     Bakanlığının 2009 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının, kara, deniz, demir ve hava yollarından posta hizmetlerine kadar bir çok alanda hizmet verdiğini belirtti.
     Demiryollarında yapılan çalışmalara da değinen Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetinden önce 4 bin 138 kilometre demiryolunun bulunduğunu söyledi. Cumhuriyetinden sonra 1923-1951 arasında 3 bin 578 kilometre ilave yol yapıldığını ifade eden Yıldırım, 1951 yılından sonra Türkiye'de demiryolunun unutulduğunu ileri sürdü. 1951 yılından 2003 yılına kadar 541 kilometre demiryolu inşa edildiğini belirten Yıldırım, 2003 yılından bu yana ise 537 kilometre yolun inşaatının devam ettiğini, bunun 250 kilometresinin tamamlandığını bildirdi.
     Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesiyle ilgili iddialara da yanıt veren Yıldırım, Ankara-Eskişehir arasındaki hızlı tren projesinin tamamlandığını, test çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
     Yıldırım, ''Ankara geçişinde Atatürk Orman Çiftliğinde alt geçit yapacağız, idari yargı durdurdu. Millete şikayet ediyorum, sizin belediyeniz durdurdu. Bu hızlı tren gecikiyor, Ankara Garının yapımını da durdurdu. Bunları Ankaralılara şikayet ediyorum. Bu gecikmelerin sebebi, CHP'li belediyedir'' diye konuştu.
     Kendi dönemlerinde kapalı kapılar ardında gizli saklı ihale olmayacağını ifade eden Yıldırım, ''Yaptığımız işler kamuoyunun, milletin önündedir. Her yaptığımız işin hesabını da baştan sona vermeye hazırız. Bizi iki de bir Yüce Divan ile onla bunla tehdit etme kalkmayın. Biz buraya gelirken her türlü işin hesabını vermeyi peşinen kabul ederek geldik. Buna da hazırız. Biz milletimize iş yapmaya geldik'' şeklinde konuştu.
     Ankara-İstanbul Demiryolu Projesinin, Eskişehir-İstanbul ayağının, yargıya taşındığını, 2 yıl sonra yargının kendilerini haklı bulduğunu belirten Yıldırım, bu karara kendisinin sevinemediğini, Türkiye'nin 2 yıl kaybettiğini söyledi.

Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,348 µs