En Sıcak Konular

2008-2009 FUTBOL SEZONUNDA İLK YARI DOSYASI

22 Aralık 2008 14:17 tsi
2008-2009 FUTBOL SEZONUNDA İLK YARI DOSYASI Futbolda 34 haftalık 2007-2008 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda 16 haftadan oluşan ilk bölüm, dün yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Sivasspor, 34 puan ve averajla ilk yarıyı lider olarak tamamladı.

ANKARA - Futbolda 34 haftalık 2007-2008 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda 16 haftadan oluşan ilk bölüm, dün yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, son maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Sivasspor, 34 puan ve averajla ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Sivasspor, geçen sezon da ilk yarıyı, yine başkent deplasmanında Gençlerbirliği önünde aldığı 2-0'lık galibiyetle ve yine averajla lider kapamıştı.
     Ligde Sivasspor'un gerisinde yine 34 puan ve averajla Trabzonspor, 33 puanla Galatasaray ve 32 puanla da Fenerbahçe sıralandı. Ligde bu sezon ilk bölümü, 13 puanlı Antalyaspor ile 9'ar puanlı Hacettepe ve Kocaelispor, son 3 sırada ve düşme hattında bitirdi.
     16 hafta boyunca yapılan 144 maçta toplam 382 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.65, hafta başına düşen gol sayısı da 23.88 olarak gerçekleşti.
     34 golle 8. haftasında bu bölümün en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, devrenin en farklı skorlu galibiyetini, 16. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaelispor'u evinde 5-0 yenerek elde etti.
     Ligin 8. haftasındaki Fenerbahçe-Bursaspor (5-2), 10. haftadaki Beşiktaş-Kocaelispor (5-2) ve 15. haftadaki Kocaelispor-Gaziantepspor (2-5) ile 12. haftadaki Denizlispor-Bursaspor (4-3) ve 13. haftadaki Eskişehirspor-Denizlispor (4-3) maçları, 7'şer golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşmalar oldu.
     Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Trabzonspor'du. 8 hafta zirvede kalan Trabzonspor'un yanısıra, Beşiktaş 4, ilk yarıyı averajla lider tamamlayan Sivasspor 3 ve Galatasaray da 1 hafta zirve keyfi yaşadı.
     Gol krallığı yarışmasında, 14 golle Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Boras, 16 haftalık ilk bölümü zirvede tamamladı. Baros'u, 11 golle lider Sivasspor'un forveti Mehmet Yıldız, 8 golle de Gaziantepsporlu Tabata izliyorlar.
     Toplam 49 (hafta başına 3.06 ortalama) kırmızı ve 623 de (maç başına 4.33, hafta başına 38.94 ortalama) sarı kartın gösterildiği ilk yarının en centilmen takımı Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibinin futbolcuları yalnızca 1 kırmızı kart görürken, 37 de sarı kartla cezalandırıldı.
     16 haftalık bölümde futbolcularına toplam 6 kırmızı, 44 de sarı kart çıkan Antalyaspor, en hırçın takım olarak dikkati çekti.
     Ligin ilk bölümünün en hırçın futbolcusu olan Kocaelisporlu Cihan Haspolatlı, 2 kırmızı kart gören tek futbolcu olarak dikkati çekerken, 2 de sarı kart gördü ve kendisine umut bağlayanları yanılttı.
     144 maçta hakemler, 12. ve 14. haftalar dışında her hafta penaltı noktasını gösterirlerken, bu yarıda verilen 33 penaltının 26'sı golle sonuçlandı. Bu bölümde Antalyaspor ve Konyaspor dışındaki her takım en az 1'er kez penaltı atış hakkı kazanırken, bu takımların yanı sıra Beşiktaş da henüz penaltı golü bulamadı.
     Takımlarına 3'er penaltı golü kazandıran Galatasaraylı Baros, Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Gaziantepsporlu Tabata, en fazla penaltı golü kaydeden futbolcular olarak kayıtlara geçtiler.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,778 µs