En Sıcak Konular

MHP'Lİ VURAL'DAN YENİ BİR İDDİA DAHA

22 Aralık 2008 13:35 tsi
MHP'Lİ VURAL'DAN YENİ BİR İDDİA DAHA Oktay Vural, güvenlik kuvvetlerince aranmakta olan kişilerin, resmi işlemler için müracaatları sırasında yakalanmamalarının sağlandığını iddia etti.

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, güvenlik kuvvetlerinin herhangi bir nedenle aranmakta olan kişilerin, resmi işlemler için müracaatları sırasında yakalanmalarını sağlayacak genelgenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığını iddia ederek, ''Bu kişileri terörist olarak adreslerinde bulup yazanlar, acaba bunların oy kullanması konusunda her türlü iyileştirici işlemleri yapacak mı?'' diye sordu.
     TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, YSK Başkanı Muammer Aydın'ın, ''Terörist de olsa adresinde bulunuyorsa, seçmen yazmak durumundayız'' ifadelerini kullandığını belirterek, ''Terörle toplumsal mücadelenin yapıldığı bir ortamda, gerçekten bir takım teröristlere evlerinde ulaşılmışsa, bu teröristlerle ilgili neden işlem yapılmamıştır? Adresinde bulunuyor ve bu kişileri seçmen kütüğüne yazdıysanız, kamu kurumlarının işlem yapmasının önünü kim kesmiştir?'' diye konuştu.
     Vatandaşların, teröristlerin seçmen olarak yazılmasını değil, yakalanmasını beklediğini ifade eden Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ''Basında yer alan ve yurt dışında bulunan Salman Kurtulan, Cemil Bayık gibi teröristlerin, seçmen kütüğünde adresi olduğuna göre, gerçekten Türkiye'de midir? Bu kişilerin adreslerinde bulunarak, seçmen yazıldıklarının kabulü durumunda, bu teröristlerin yakalanması için neden harekete geçilmemiş, hukuki işlemler yapılmamıştır? Bu kişilerin yakalanması için görevliler tarafından bir ihbar yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuç ne olmuştur? Bu kişilerin seçmen kütüğüne yazıldığı adreslerde bir aranma yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne zaman yapılmıştır, sonuç ne olmuştur?'' sorularını yöneltti.
    
     -''AKP terörle mücadele etmiyor''-
    
     Teröristlerin adreste bulunup seçmen kütüğüne yazılmasının ciddi bir güvenlik zafiyetini ortaya çıkartacağını anlatan Vural, AK Parti hükümetinin suç ve terörle mücadele konusunda topyekun bir mücadele yapmadığının ortaya çıktığını ileri sürdü. Vural, şöyle devam etti:
     ''Güvenlik kuvvetlerinin herhangi bir nedenle aranan kişilerin, resmi işlemler için müracaatları sırasında yakalanmalarını sağlayacak bu genelge, Sayın Başbakan tarafından yürürlükten kaldırılmıştır. Eğer nüfus sayımı olsaydı, nüfus sayımında gerçekten suçlulara ulaşıldıysa, bu ulaşılanların nüfus müdürlükleri tarafından ilgili makamlara bildirilmesi konusundaki yükümlülükten neden sarfı nazar edilmiştir? (Adresinde bulunuyorsa, terörist de olsa yazmak zorundayız) deniyor. Adresi de bulunulduğuna göre, bu kişiler kütüğe yazılırken, mahkeme önüne çıkartılmak için bir adım atılmamıştır.''
    
     -Şahin'e soru önergesi-
    
     Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde de, basında yer alan yurt dışında bulunan Cemil Bayık, Salman Kurtulan ve Mehmet Gürhan'ın seçmen kütüğüne yazılı adreslerine nasıl ulaşıldığını, bu kişilere ait bilgilerin yer aldığı havi formunun kimler tarafından doldurulduğunun açıklanmasını istedi.
     Vural, ''Bu kişilerin adreslerinde bulunarak seçmen yazıldıklarının kabulü durumunda bu teröristlerin yakalanmaları için neden harekete geçilmemiş, hukuki işlemler yapılmamıştır?'' diye sordu.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,854 µs