En Sıcak Konular

'BARIŞ SÜRECİ TIKANMAMALI'

11 Aralık 2007 17:12 tsi
'BARIŞ SÜRECİ TIKANMAMALI' Cumhurbaşkanı Gül, ''Orta Doğu'da istikrarı, ılımlılığı, modernleşmeyi temsil eden Türkiye ve Ürdün arasındaki iş birliği bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına önemli katkıda bulunacaktır'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Orta Doğu'da istikrarı, ılımlılığı, modernleşmeyi temsil eden Türkiye ve Ürdün arasındaki iş birliği bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına önemli katkıda bulunacaktır'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül ile çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Ürdün Kralı Abdullah, Çankaya Köşkü'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmeler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen çalışma yemeğinin ardından basın toplantısı düzenlediler.
İkili ilişkilerde ekonomik potansiyelin geliştirilebileceği konusunda fikir birliğine vardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, siyasi ilişkilerin iyi olduğunu belirterek, bu alanda da düzenli istişare görüşmelerinin başlatılmasına karar verildiğini kaydetti.
Kral Abdullah'ın ziyaretinin Orta Doğu sorunuyla ilgili gelişmelerin yaşandığı bir döneme rastlaması nedeniyle önemli olduğunu belirten Gül, bu bağlamda, Annapolis Konferansı sonrasında yaşanan gelişmeler, Lübnan ve Irak başta olmak üzere bölgesel konuları geniş bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Özellikle İsrail'in Doğu Kudüs'te kurduğu yeni yerleşim birimleri göz önüne alındığında, Orta Doğu'da barış sürecine olan inancınızı hala koruyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Herkesin barış sürecinin başarıyla neticelenmesi için büyük sorumluluğu vardır. Hiç kimsenin bu süreci tıkamak için, bu süreci engellemek için bir gayret içerisine girmemesi gerekir'' dedi.

TERÖRÜN HER TÜRÜNÜ KINIYORUZ :

Ürdün Kralı Abdullah da PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırıları da dahil olmak üzere terörün her türünü kınadıklarını söyledi.
Kral Abdullah, "Türkiye İslam dünyasında çok saygın bir yerde sahip ve bölgede de önemli bir güç" diyerek, ziyareti çerçevesinde attıkları önemli adımların ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.
Abdullah, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmelerde, Annapolis toplantısının Orta Doğu barış süreci için önemine dikkat çektiklerini söyleyerek, bu toplantının bir başlangıç ve 2008 yılı sonuna kadar Filistin devletinin kurulması açısından çok önemli olduğunu saptadıklarını kaydetti.
Kral Abdullah, "Görüşmelerimizde bölgesel güvenlik tehditlerine, özellikle de terörizme değindik. PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırıları da dahil olmak üzere terörün her türünü kınıyor, Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini destekliyoruz" dedi.
Ürdün Kralı Abdullah Bin El Hüseyin, temaslarını tamamlamasından sonra özel uçakla Ankara'dan ayrıldı.



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,375 µs