En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN CHP'Lİ ARITMAN'A DAVA

22 Aralık 2008 18:39 tsi
CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN CHP'Lİ ARITMAN'A DAVA Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''annesinin etnik kökeniyle ilgili gerçek dışı beyanlarda'' bulunduğu gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a 1 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''annesinin etnik kökeniyle ilgili gerçek dışı beyanlarda'' bulunarak, ''kamusal konumundan kaynaklanan, büyük sorumluluk ve titizlikle yerine getirdiği devlet adamlığı kimliğini kamuoyunda karaladığı'' gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a 1 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
     Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan tarafından bugün açılan davanın dilekçesinde, Arıtman'ın geçen hafta TBMM'de gazetecilere 1915 olayları nedeniyle bir grup tarafından başlatılan ''özür dileme kampanyasını'' değerlendirdiği hatırlatıldı.
     Arıtman'ın, bu sırada ''Cumhurbaşkanı Gül'ün kampanyayı desteklediğini'' iddia ederek, Gül'ün annesinin Ermeni kökenli olduğunu beyan ettiği kaydedilen dilekçede, bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğu ifade edildi.
     Dilekçede, Cumhurbaşkanı Gül'ün kamusal konumundan kaynaklanan, büyük sorumluluk ve titizlikle yerine getirdiği devlet adamlığı kimliğinin kamuoyunda karalanması dolayısıyla Arıtman'dan 1 YTL manevi tazminat talep edildi.

ARITMAN: SAYIN CUMHURBAŞKANININ KENDİ TAKDİRLERİDİR

      CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, hakkında açılan davanın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendi takdiri olduğunu belirtti.
     Arıtman, yaptığı yazılı açıklamada, Osmanlı döneminde beyana dayalı, hatta gayrimüslimlere yeni nüfus kaydı çıkarılırken devlet tarafından bu kişilerin baba adı olarak Müslüman isimlerinin yazıldığını, bu nedenle de hiç kimsenin soy ağacıyla etnik kimliğini ispat edemeyeceğini ileri sürdü.
     Günümüzde soy bağının bilimsel ve hukuki tek geçerliliğinin DNA bilgileri olduğuna işaret eden Arıtman, kendisinin ''kimsenin DNA raporlarının peşinde olmadığını'' bildirdi.
     Her yurttaşın inandığı, ait olduğunu hissettiği etnik kökenini iftiharla söyleyebilmesini, kökeninden dolayı ayrımcılığa tabii tutulmamasını dilediğini kaydeden Arıtman, ''Kendini Türk olarak hisseden, algılayan bir yurttaş olarak kendi vatanımda ayrımcılığa uğradığımı, ikincilleştirildiğimi, başka etnik kökenlerin üste çıkarıldığını algılıyorum. Ne de olsa Türk'üm demenin ayıp olduğu, Atatürk'ü sevmenin gericilikle eş tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz'' görüşüne yer verdi.
     Emperyalistlerin Türkiye'deki işbirlikçileriyle dayattıkları geleceği kabul etmediğini vurgulayan Arıtman, Türkiye'nin etnik ve dinsel temelde bölünüp parçalanmasına, toprak kaybetmesine, emperyalistlerce sömürülmesine gücünün yettiği kadar karşı çıkacağını belirtti.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün ''Türk milleti hiçbir soykırım suçu işlememiştir. Yüce milletimize pek çok milletin özür borcu vardır ama bizim kimseye özür borcumuz yoktur'' demesini beklediğini kaydeden Arıtman, açıklamasında şunlara yer verdi:
     ''Zor bir şey istediğimi sanmıyorum. Bu, Cumhurbaşkanının anayasal görevidir. Bu görev yapılmazsa anayasa suçu işlemiş olur ve istifa etmesi gerekir.
     Bazı bilgi, belge ve tanık ifadelerinin mahkeme tutanaklarıyla devletin arşivlerine geçmesinden üzüntü duyarım ama Sayın Cumhurbaşkanının bana dava açması kendi takdirleridir.''



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,078 µs