En Sıcak Konular

BALKANLAR'DAN SOĞUK HAVA GELİYOR

22 Aralık 2008 12:29 tsi
BALKANLAR'DAN SOĞUK HAVA GELİYOR Türkiye'nin gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.

ANKARA - Türkiye'nin gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye halen Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunuyor.
     Bu yağışlı havaya ek olarak, Türkiye'nin bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
     Yurdun büyük bir bölümünde bugün aralıklarla devam edecek yağışlar, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kemer, Finike, Anamur, Silifke ve Mersin) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat ve Kayseri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
     Salı günü, yurt genelinde görülecek yağışların, hava sıcaklığında hissedilir derecedeki (4 ila 6 derece) düşüşe paralel olarak iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
     Çarşamba günü, tüm yurtta görülecek yağışların, Karadeniz kıyı kesimi, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgeler ile gece saatlerinden itibaren Marmara'da kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
     Perşembe günü, özellikle doğu bölgelerde kar yağışının etkisini sürdüreceği, cuma günü ise yurdu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş nedeniyle buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
     Rüzgarın, Marmara başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde Salı günü kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Çarşamba günü kuzeybatı (Karayel), Doğu Akdeniz'de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
     Kuvvetli yağış, fırtına, hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşüne paralel olarak iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması istendi.

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,653 µs