En Sıcak Konular

GELECEK HAFTA SOĞUK VE KAR YAĞIŞLI GEÇECEK

20 Aralık 2008 17:15 tsi
GELECEK HAFTA SOĞUK VE KAR YAĞIŞLI GEÇECEK Yurtta gelecek haftanın soğuk ve yağışlı geçeceği, Salı gününden itibaren de iç ve doğu kesimlerde yağışların kara dönüşeceği bildirildi.

ANKARA - Yurtta gelecek haftanın soğuk ve yağışlı geçeceği, Salı gününden itibaren de iç ve doğu kesimlerde yağışların kara dönüşeceği bildirildi.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisinde bulunan Türkiye, bu yağışlı hava kütlesine ilave olarak, hafta başından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girecek.
     Yurtta yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Giresun ve Gümüşhane çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzey doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.
     Pazartesi günü yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlara, gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın eklenmesiyle birlikte, Salı ve Çarşamba günü yurt genelinde görülecek yağışlarla hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş olacak. Bu nedenle, iç ve doğu kesimlerde kar yağışına dönüşeceği, Akdeniz kıyı kesiminde (Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde) kuvvetli sağanak yağış şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla etkili olması bekleniyor.
     Özellikle doğu bölgelerde Perşembe günü kar yağışının etkisini sürdüreceği, Cuma günü sabah saatlerinden sonra yurdu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş nedeniyle buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
     Rüzgarın, Pazartesi gece saatleri ile Salı ve Çarşamba günü kuzeybatı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğudan (poyraz), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
     Tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacak hava sıcaklığının, özellikle Salı günü batı, Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde düşüşünü hızlandırması bekleniyor.
     Yurtta Salı gününden itibaren kuvvetli yağış, fırtına, hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşüne paralel olarak iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL'A ÇARŞAMBA GÜNÜ YILIN İLK KARININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR

     İstanbul'da hava sıcaklığının azalmaya devam ederek mevsim normallerinin altına ineceği ve çarşamba günü kente yılın ilk karının düşmesinin beklendiği bildirildi.
     İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, dün sağanak yağışla birlikte düşmeye başladığını söyledi.
     Yağışlı havanın yarın ve ertesi gün de devam etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta düşmeye devam ederek mevsim normallerinin altına ineceğini kaydetti. 
    Yıldırım, bugün hava sıcaklığının maksimum 11 derece olduğunu belirterek, ''Yarın hava sağanak yağışlı 10, pazartesi sağanak yağışlı 8, salı sağanak yağışlı 6 ve çarşamba karla karışık yağmurlu, yüksek yerlerde kar yağışlı 5 derece olarak bekleniyor'' diye konuştu.
     Yurdun, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin bu yağışlı havaya ilave olarak pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına gireceğini vurguladı.
     Yıldırım, özellikle pazartesi akşam saatlerinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
     Mustafa Yıldırım, etkili yağış sonucu son 24 saatte metre kareye Eminönü'nde 30, Göztepe'de 29, Kartal'da 23, Sarıyer'de 26, Kumköy'de (Kilyos) 21, Florya'da 17, Şile'de 15 ve Samandıra'da 18 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs