En Sıcak Konular

SOYLU: MİLLET AKP İKTİDARINA DERS VERECEK

20 Aralık 2008 15:57 tsi
SOYLU: MİLLET AKP İKTİDARINA DERS VERECEK Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''29 Martta millet, 6 yıldan beri kendini kandıran, insanların ümidini körelten, 6 ay sonrasını bile görmekten bizi men eden AKP iktidarına ve Başbakan'a bir ders verecek ve onun pabucunu dama atacaktır

ANKARA - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''29 Martta millet, 6 yıldan beri kendini kandıran, insanların ümidini körelten, 6 ay sonrasını bile görmekten bizi men eden AKP iktidarına ve Başbakan'a bir ders verecek ve onun pabucunu dama atacaktır'' dedi.
     Soylu, Ankara Plaza Otel'de düzenlenen Aday Tanıtımı 1. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DP'nin, Anadolu'nun genç-yaşlı, başı açık-başı örtülü tüm vatandaşlarını kucaklayan, demokrasiyi içine sindirmiş bir parti olduğunu söyledi. DP'nin, halkın ve adaletin partisi olduğunu ifade eden Soylu, ''Halkın partisi olma özelliğimizi bizden çalmaya çalıştılar. 29 Martta bunu geri alacağız. İsimlerine adaleti naklederek zannettiler ki onu bizden alacaklar, 29 Martta onu da geri alacağız. Biz kalkınmanın partisiyiz. Birileri kendi ismine onu koyarak zannettiler ki kalkınma içinde olacaklar. 29 Martta onu da geri alacağız'' diye konuştu.
     Türkiye'de sıkıntılar yaşadığını, milletin neredeyse dilenci haline getirildiğini iddia eden Soylu, ''bekle gör'' anlayışıyla dış politikada kazanılan haklardan geriye gidildiğini ileri sürdü. DP'nin, Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu:
     ''DP ne zaman iktidara geldiyse millet sesini duyurma şansına kavuşmuştur. Hiçbir zaman rutin siyaset yapmadık. Rutin siyaset yapmadığımız için de Türkiye'de darbeler önümüzü kesmiştir. Gün geldi başımız alındı, gün geldi iktidarımız alındı, gün geldi Başbakanımız alındı, gün geldi belediye başkanlarımızın, il genel meclisi üyelerimizin görevlerine son verildi ama bir büyük anlayışımız var. Biz demokrasiye, DP'ye ve Türkiye'nin bütününe sadakat içinde varlığımızı devam ettiren bir büyük aileyiz. Biz bir Türkiye ailesiyiz.''
     Türkiye'de kutsallar, Cumhuriyet değerleri ve milliyetçilik değerleri üzerinden siyaset yapıldığını savunan Soylu, bu oyunu bozma gününün 29 Mart olacağını söyledi. Yerel seçimlerde, AK Parti iktidarına sarı kart göstereceklerini belirten Soylu, hükümetin yerel seçimlerden 6 ay sonra erken seçime gitmek zorunda kalacağını öne sürdü.
     Çeşitli partilerden DP'ye geçen belediye başkanlarıyla, belediye meclis üyelerine, Süleyman Soylu tarafından parti rozeti takılmasının ardından Yalova, Kırıkkale, Uşak, Ardahan, Amasya, Siirt ve Bilecik'in belediye başkan adaylarıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'in bazı ilçelerinin belediye başkan adayları açıklandı.
     Ankara'nın Bala ilçesinden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kız kardeşi Günaydın Altınok, DP'nin belediye başkan adayı oldu.

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,282 µs