En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'NİN GİZLİ SİLAHI SAVUNMASI

20 Aralık 2008 15:41 tsi
FENERBAHÇE'NİN GİZLİ SİLAHI SAVUNMASI Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun ilk yarısını oluşturan 16 haftalık bölümü tamamlayan Fenerbahçe için, 16 maçta savunması adeta gizli silahı oldu.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun ilk yarısını oluşturan 16 haftalık bölümü tamamlayan Fenerbahçe için, 16 maçta savunması adeta gizli silahı oldu.
     Ligin 16 haftalık bölününde gol yükünün önemli bir bölümünü sırtlayan savunma oyuncuları, 31 golün 11'ine imzasını attı. Savunmacılar attıkları gollerle ligin ilk bölümünü sıkıntılı geçiren takımlarına önemli katkılar yaptı.
     Fenerbahçe savunmasında attığı 4 golle Lugano başı çekerken, takımın ihtiyacı olduğu dönemde ön liberodaki performansıyla çıkışa geçen Selçuk 3 gole imzasını attı. Roberto Carlos'un 2, Edu ve Önder'in de 1'er golü bulunuyor.
     Sarı-lacivertli ekibin en golcü savunma oyuncusu olarak öne çıkan Lugano, attığı 4 golün 3'ünde fırsatçılığını konuşturdu.
     Rakip kale direği veya futbolculardan dönen topları takibinin meyvelerini toplayan Uruguaylı futbolcu, Galatasaray, Ankaraspor ve Antalyaspor maçlarında seken toplarla golle buluştu.
     Galatasaray derbisinde de 48. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullanan Roberto Carlos'un şutunda, kaleci De Sanctis'den dönen topu iyi takip ederek meşin yuvarlağı filelere gönderen Lugano, Ankaraspor mücadelesinde de 55. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta, barajı aştıktan sonra ön ve arka direğe çarpan topu iyi takip edip çizgi üzerinden filelere göndermişti.
     Uruguaylı futbolcu Antalyaspor mücadelesinde de, 65. dakikada Roberto Carlos'un ceza sahası çizgisi üzerinde, sol çaprazdan vuruşunda defansa çarptıktan sonra önüne düşen topu filelere göndermişti.
     Fenerbahçe'nin başarılı ön liberosu Selçuk Şahin ise Fenerbahçe'nin 16 maç sonunda zirve mücadelesi yapmasında önemli payı olan derbi maçlara damgasını vurdu.
     Fenerbahçe'nin Sivasspor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta takımının tek golünü atan sarı-lacivertli futbolcu, Galatasaray (4-1) ve Beşiktaş (2-1) galibiyetlerinde takımının ilk gollerine imzasını atarak galibiyetlerde önemli pay sahibi oldu.

ARAGONES İŞİ SIKI TUTUYOR

     Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını oluşturan 16 haftalık bölümün ardından futbolcularına 10 günlük izin veren Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, fazla kilolara önlem için oyuncularına bireysel çalışma programları hazırladı.
     Turkcell Süper Lig, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Fortis Türkiye Kupası maçlarının olduğu yoğun bir dönemin ardından 10 günlük tatile çıkan futbolculara Aragones'ten, üzerlerinde kendi isimlerinin yer aldığı mektuplar verildi.
     Mektuplarda her oyuncunun mevcut kilosu ve tatilde uygulaması gereken antrenman programı yer alırken, fazla kilosu bulunan oyuncular için de 30 Aralık Salı saat 19.00'daki antrenman öncesi sağlık ekibi tarafından kilo ölçümü yapılarak, teknik heyete rapor edileceği belirtildi.
     Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete, Samandıra'dan ayrılmadan önce, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu ve Fenerium mağazalarının hazırladığı hediye paketleri verildi.
     Konyaspor maçının ardından dün gece İstanbul'a dönen sarı-lacivertlilere, Samandıra Kamp Merkezi'nden ayrılırken isimlerine yazılı hediye paketleri verildi.

ALEX, FENERBAHÇE'DEN VAZGEÇEMİYOR

     Fenerbahçe'deki performansıyla sarı-lacivertli takımın tarihine damgasını vuran Alex de Souza, sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatırsa sarı-lacivertli ekipte en uzun süre forma giyen yabancılar arasında üste çıkabilir.
     Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de devam etmek istediğini bildiren Brezilyalı futbolcu, 5. sezonunu geçirdiği sarı-lacivertli ekiple sözleşme yenilediği takdirde, takımıyla birlikteliğini daha uzun yıllara taşıyacak.
     Sarı-lacivertli formayla geride bıraktığı 4 dönemde, bir sezonda ortalama 48 maçta sahada yer alan Alex, en az 2 yıllık sözleşme yenilemesi durumunda, şu anda 218 olan maç sayısını 300'ün üzerine çıkaracak.
     Son 4 sezondur ortaya koyduğu performansla Fenerbahçe'ye damgasını vuran Brezilyalı futbolcu, 293 maça çıkan Nijeryalı futbolcu Uche (Deniz Uygar) ve 260 maça çıkan Aurelio'nun ardından 3. sırada yer alıyor.
     Fenerbahçe'ye 2004-2005 sezonunda transfer edilen Alex, 3 yıllık sözleşmesini tamamladıktan sonra sarı-lacivertli kulüple 2007-2008 sezonu öncesi 2 yıllık daha mukavele yapmıştı.

 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,946 µs