En Sıcak Konular

20 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

20 Aralık 2008 10:11 tsi
20 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarda bulunmak üzere bugün Ankara'ya gelecek Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliğini ziyaret edecek ve kentte toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacak.
    
     3- Çiçek, Şahin ve Güler Yozgat'ta...
     - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yozgat'ın Akdağmadeni ve Yerköy ilçelerinde adalet sarayı açılış törenlerine katılacak.
     - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çayıralan ilçesinde kültür merkezi, devlet hastanesi ek binası ve anaokulu, Sorgun'da kimi tesislerin açılış törenine katılacak. Güler, ardından da Yerköy'deki Adalet Sarayının açılış töreninde bulunacak.
    
     4- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da Bakırköy Körler Rehabilitasyon Merkezinin açılışına katılacak.
    
     5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kızılcahamam'da, Türk Telekom ile eğitimde işbirliği protokolü imza töreni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da bulunacağı ''Ana Kız Okuldayız'' kampanyası değerlendirme ve ödül töreninde bulunacak.
    
     6- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Sağlıkta Umut Vakfının işbirliğiyle düzenlenen ''Çevre ve Kanser'' konulu sempozyumda konuşacak.
    
     7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, Türk Loydu Vakfı Eğitim Merkezinin açılış töreni, İTÜ Denizcilik Fakültesi ''Balık Günü'', TÜVTurk İstanbul araç muayene istasyonlarının tanıtım toplantısı, Erzincan'a yapılan hizmetler konulu konferans ve Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneğinin gecesine katılacak.
    
     8- TBMM'den...
     - Genel Kurulda Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçeleri ele alınacak.
     - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki heyetle görüşecek.
    
     9- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye Körler Federasyonu Genel Kurulunun açılışında, yeni banknot ve madeni paraları tanıtacak.
    
     10- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) 84. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.
    
     11- Siyasi partilerden...
     - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir'de partisinin Karabağlar ilçe binasının açılışını yapacak ve 9 ilçenin belediye başkan adayını bir toplantıyla açıklayacak.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Alperen Ocakları Genel Başkanlığı görev değişim toplantısında bulunacak.
     - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Saadet-Türkiye Buluşmaları'' programı kapsamında İzmit'te basın toplantısı yapacak, spor salonundaki programa katılacak.
     - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara'da, partisinin belediye başkan adaylarının 1. tanıtım töreni ile il başkanları toplantısında bulunacak.
     - DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, İzmir'de Bornova, Karabağlar ve Gaziemir ilçe örgütlerinin açılışlarını yapacak.
     - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Adana'nın Kozan ilçesinde yaptırılan Atatürk Parkı'nın açılış törenine katılacak.
     - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, partisinin seçim işleri başkanlığınca genel merkezde düzenlenen ''İl Eğitimciler Toplantısı''nın açılışında konuşacak.
     - DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, İstanbul'un 16 ilçesinin DSP'li belediye başkan adaylarını açıklayacak.
    
     12- Büyük Önder Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 78. yıl dönümü törenle kutlanacak.
    
     13- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, restore edilen Taksim Maksemi'nin ''Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'' olarak açılışını gerçekleştirecek.
    
     14- Tarihi Kentler Birliği, Kayseri'de toplanıyor. Toplantıda, ''Tarihi Kentler Birliği'nin Değişik Ölçeklerdeki Yerleşmelerde Geliştirdiği Tasarım ve Uygulamalar'' ele alınacak.
    
     15- Trabzon'da, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ile Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Başkanı Yavuz Mehmet Kontaş'ın konuşmacı olduğu, ''Türkiye'de tütün kullanımıyla ilgili önde gelen sorunlar ve çözüm önerileri'' konulu panel yapılacak.
    
     16- Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Çiftçi Örgütlerinin Kurumsal Güçlendirilmesi Projesi'nin uygulama sonuçları hakkında Ankara'da basın toplantısı yapacak.
    
     17- Yatırımcı rehberi...
     - İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 5,09 oranında değer kazandı.
     - Haftalık bazda ABD doları yüzde 2,12 gerilerken, avro ise yüzde 1,82 değerlendi.
     - Yatırım fonlarına katılma belgeleri geçen hafta, ortalamada yüzde 1,12 artış gösterdi.
    
     18- Meksika'daki zamanın tanığı ''Osmanlı Saat Kulesi''...
     - Türkiye, başkent Mexico City'deki saat kulesini yenileyerek, Meksika'ya bağımsızlığının 200. yıl dönümünde jest yapmaya hazırlanıyor.
    
     19- Futbolda Turkcell Süper Lig'de 3, Bank Asya 1. Lig'de de 2 maç yapılacak.
     - Turkcell Süper Lig'de Trabzon'da Trabzonspor ile Eskişehirspor, İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kocaelispor, Ankara'da da Hacettepe ile Kayserispor karşılaşacak.
    
     20- Beko Basketbol Ligi'nde 6, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde ise 1 maç yapılacak.
    
     21- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplam 6 maçla devam ediliyor.
    
     22- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde 4, Erkekler Süper Ligi'nde ise tek maç yapılıyor.
    
     23- Federasyon seçimleri sürüyor.
     - Ankara'da bugün de Briç, Golf ile Kano ve Rafting federasyonlarının olağan genel kurulları toplanacak.
    
     24- Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, Galatasaray Lisesinde yapılacak.
    
     25- Ezeli rekabette 321. randevu yarın...
     - Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 84 yıllık rekabette, sarı-kırmızılıların siyah-beyazlılara karşı galibiyet sayısında 111-102, gol sayısında da 446-424 üstünlüğü bulunuyor.
     - İki takım arasında ligde yapılan 98 maçın 34'ünü Galatasaray, 27'sini Beşiktaş kazanırken, 37 maç da berabere bitti.
     - Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'nda bugüne dek yapılan 49 maçın 23'ü berabere biterken, Galatasaray 16, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi.
     - Galatasaray ile Beşiktaş arasında aralık aylarında yapılan 29 maçta her iki takım da 11'er galibiyet alırlarken, 7 maç da beraberlikle sonuçlandı.
     - Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 84 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top, son golü ise aynı takımdan Mert Nobre attı.
     - Rekabetin ''gol kralı'' 29 golle Beşiktaşlı Hakkı Yeten.

Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,709 µs