En Sıcak Konular

GALATASARAY KÜLÜBÜ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

20 Aralık 2008 13:12 tsi
GALATASARAY KÜLÜBÜ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda kulüp yönetim kurulunun ek bütçe talebi kabul edildi.

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda kulüp yönetim kurulunun ek bütçe talebi kabul edildi.
     Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, kulüp yönetim kurulu tarafından bütçe revizyonu yapılarak, talep edilen 45 milyon 448 bin 357 YTL'lik ek bütçe talebi, genel kurul üyelerinden kabul gördü.
     Yapılan oylamada, yönetim kurulunun ek bütçe için talep ettiği borçlanma yetkisi ve revize edilen bütçe, 3 aleyhte oya karşılık, oy çokluğuyla kabul edildi.
     Genel kurula katılım sayısı 251 kişi olarak açıklandı.

POLAT: ÖNGÖRDÜĞÜMÜZÜN ÇOK ÜSTÜNDE KUR FARKI GİDERİ OLUŞTU

     Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın açılış bölümünde konuşan kulüp başkanı Adnan Polat, yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle öngörülenden çok fazla gider oluştuğunu söyledi.
     Adnan Polat, Galatasaray'ın artık uluslararası bağımsız denetçiler tarafından denetlendiğini ve hiçbir gizli konunun kalmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Bütçe hazırlanırken ABD Doları 1.2 YTL olarak kabul edilip, global kriz öngörülmemişti. Benim kendi şirketlerimde de aynı şey oldu. Global kriz nedeniyle YTL önemli bir değer kaybına uğradı. Bizim öngördüğümüzün çok çok üstünde bir kur farkı gideri oluştu.''
     Polat, 25 Ekim 2008 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Goldman Sachs yatırım bankası ile yapılması planlanan kredi anlaşmasıyla ilgili kendilerine yetki verilmesi sonrası, bazı rahatsızlıklar olduğunu fark ettiklerini dile getirerek, bu yetkinin kendi yönetimleri süresince geçerli olmasını ve endişelerin ortadan kalkmasını istediklerini kaydetti.
     Bugün, gelecek Şubat ayında yapılacak mali genel kurulun biraz daha öne alınmış halini gerçekleştirdiklerini anlatan Polat, ''Bundan sonra bu tür bütçe revizyonları, Galatasaray'da olağanüstü yatırımlar olmadığı sürece gerekmeyecektir'' dedi.
     Dağıtılan bütçe kitapçığında, Galatasaray Kulübü'nün 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle borç alacak farkının 162 milyon 168 bin 88 YTL olduğu belirtildi.
     Kulübün mevcut alacaklarının 16 milyon 573 bin 769 YTL, toplam borç ve taahhütlerinin ise 178 milyon 741 bin 857 YTL olduğu ifade edilirken, bu tabloya grup şirketlerinden olan alacaklar ile yine grup şirketlerine olan borçların dahil edilmediği kaydedildi.
     Kulübün revize edilen 2008 yılı bütçesinde, 42 milyon 359 bin 331 YTL olan toplam gelirler bölümü, 44 milyon 535 bin 491 YTL olarak değişirken, 41 milyon 350 bin 936 YTL olan toplam giderler bölümü ise iki katından fazla artırılarak 87 milyon 711 bin 348 YTL olarak yenilendi.
     Ayrıca, 2008 yılı ilk 9 ayında kur farkı, faiz ve banka komisyonlarının 6,9 milyon YTL olarak bütçelenmesine karşın, 17,6 milyon YTL olarak gerçekleştiği belirtildi.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI'NIN ALDIĞI KARARLAR

     Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda gündeme gelen, Goldman Sachs ile yapılan kredi anlaşmasının kullanım süresinin Adnan Polat yönetimi ile sınırlandırılması isteği, üyelerden onay aldı.
     Goldman Sachs Internatinal ile mutabakata varılan 100 milyon dolarlık kredi ve 50 ila 70 milyon dolar arası tahvil ihracı anlaşmasının uygulamaya sokulmasıyla ilgili kongre üyelerinden 25 Ekim 2008 tarihindeki olağanüstü genel kurulda alınan yetkinin kullanım süresinin önüne sınır konulması isteği, kabul edildi.
     Üyelerin görüş belirttiği bölümde, talebin kabul edilmesi veya kabul edilmemesi yönündeki sertleşen üsluplarla yapılan konuşmaların ardından söz alan başkan Adnan Polat, ''Daha önce yaptığımız bilgilendirme toplantılarında üyelerimiz ve duayenlerimiz, kredi kullanım yetkisinin sınırlandırılmasını istemişlerdi. 'Bu yetkiyi kendi yönetim sürenle sınırla, senden sonra gelecekler, kendi projelerini geliştirip, başka kaynak bulabilir' demişlerdi. Ben kendimin kısıtlanmasını talep ediyorum'' diye konuştu.
     Bu talebi gündeme getirirken, bu tür tartışmaların olacağını aklının ucundan bile geçirmediğini ifade eden Polat, ''Bu tür finansal yetkilerde sürelerin olmasının doğru olduğuna inanıyorum. Kendim ve yönetimim bu sürenin kısaltılmasında ısrar ediyoruz'' dedi.
     Yapılan oylamada, Goldman Sachs ile yapılan kredi anlaşmasında kullanım yetkisinin Adnan Polat yönetimi ile sınırlı olması, 26 ''hayır'' oyuna karşılık, 211 ''evet'' oyuyla kabul edildi.
     Yetkinin sınırlandırılmasının ardından tekrar kürsüye gelen başkan Polat, ''Kararın oy birliğiyle çıktığını düşünüyorum. Çünkü herkes Galatasaray'ın menfaatini düşünerek oyunu kullandı'' ifadelerini kullandı.
     Adnan Polat, yaşanan sıkıntılı dönemi çok çalışarak atlatmaya çalıştıklarına da değinerek, ''Dışarıdan bize rakip olanlar, 'Bu fırtınalı dönemde ayakta kalmak için canımız çıkıyor. Bu dalgalı, fırtınalı ortamda siz nasıl ayakta duruyorsunuz?' diye soruyorlar. Yönetim kurulumuzun her bir ferdi, gecesini gündüzüne katmış vaziyette kulübümüzün her alandaki menfaatleri için mücadele ediyoruz. Mart ayından beri bir hafta sonunda bir gün dahi dinlenmeyen yöneticilerimiz var. Galatasaray için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu. 



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,247 µs