En Sıcak Konular

TOPTAN: KAMPANYAYI DOĞRU BULMUYORUM

19 Aralık 2008 12:12 tsi
TOPTAN: KAMPANYAYI DOĞRU BULMUYORUM TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin geçmişinde utanılacak bir şeyin olmadığını belirterek, ''Bu kampanyayı doğru bulmuyorum. Bir kafa karışıklığına neden olur'' dedi.

İSTANBUL - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin geçmişinde utanılacak bir şeyin olmadığını belirterek, ''Bu kampanyayı doğru bulmuyorum. Bir kafa karışıklığına neden olur'' dedi.
     Toptan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının ''Ermenilerden özür dileme kampanyası''nı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Köksal Toptan, ''Bu kampanyayı doğru bulmuyorum. Bir kafa karışıklığına neden olur'' dedi.
     Türkiye'nin özellikle 2005 yılından bu yana sergilediği bir devlet politikası bulunduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti:
     ''Bu politika bana göre herkesin makul karşılaması gereken bir politikadır. Orada Türkiye, bu konunun siyasi tartışmaların dışında, tarihçilerin işi olduğu esasını dile getiriyor. Türkiye bir öneride bulunuyor ve diyor ki bu konuda gerekiyorsa ilgi duyan herkesin katılabileceği ortak bir tarih komisyonu kurulsun. Bu komisyon iddia edilen olayları araştırsın. Bizim Türkiye olarak geçmişimizden utanmamızı gerektirecek hiçbir şey olmadığına inanıyoruz. Ama ne kadar iddia varsa biz bütün belgeleri ortaya koymaya hazırız. Bütün imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. Bunlar araştırılıp, incelensin ama bu işi tarihçiler yapsın deniyor...
     Bir kısım aydınlarımızın bu özür bildirisi, şimdiye kadar ortaya konulan iddiaların gerçek olmuş gibi bir varsayıma dayanması bakımından bana göre yanlıştır. Bu bildiriye imza atan arkadaşlarımız Türkiye'yi önce mahkum ediyorlar, ondan sonra da bu mahkumiyet nedeniyle özür diliyorlar, bu haksızlıktır.''
     Köksal Toptan, 1980 sonrasında Türkiye'nin 40'a yakın ''günahsız diplomatının'' öldürüldüğünü hatırlatarak, ''Onlar için kim kimden özür dileyecek. O nedenle yapılmasaydı iyi olurdu diye düşünüyorum'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleri konusunda bazı spekülasyonlar yapıldığını da ifade eden Toptan, ''Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili spekülasyonları da kesinlikle doğru bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız 'bildirinin yayınlanıyor olmasının Türkiye demokrasisinin gelişmişliğini anlatması bakımından önemli olduğunu' vurguluyor. Yoksa bildirinin içeriğine katıldığına dair bir ifadesi yok sayın Cumhurbaşkanının'' diye konuştu.
     Toptan, ''CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anneannesinin etnik kökeni konusundaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de şunları söyledi:
     ''Fevkalade yanlış, çirkin, yakışıksız, ayıp olarak nitelendirilebilecek sözlerdir bunlar. Birbirimizin etnik kökenini araştırmak, birbirimizin etnik kökeninden hareketle bir yerlere varmaya çalışmak, çağdaş, modern Türkiye'ye yakışmıyor."
     Köksal Toptan, ''Canan Arıtman'ın açıklamasını kişisel bir değerlendirme olarak mı yoksa CHP'nin bir tavrı olarak mı görüyorsunuz?'' sorusu üzerine de, ''Kuşku duymuyorum ki kişisel bir değerlendirmedir. Bugün gazetelerde Sayın Baykal'a atfen birtakım beyanlar var. Onların doğru olduğuna inanıyorum. Çok büyük bir geçmişi olan CHP'nin böyle bir davranışın arkasında durmasını beklemem, ihtimal de vermem'' diye konuştu.

Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs