En Sıcak Konular

MHP, ÖĞRETMEN ATAMALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

19 Aralık 2008 11:45 tsi
 MHP, ÖĞRETMEN ATAMALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ MHP, öğretmen atamalarında ortaya çıkan ''haksızlık ve usulsüzlerin'' belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

ANKARA - MHP, öğretmen atamalarında ortaya çıkan ''haksızlık ve usulsüzlerin'' belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.
     MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, iyi yetişmiş insan gücü açısından, eğitim-öğretimin öneminin her geçen gün arttığı ifade edildi.
     Öğretmenlerin, sayısız meslek mensubu yetiştirmenin ve ülke kalkınmasına destek sağlamasının yanı sıra çağdaşlaşma yolunda da büyük hizmetler sunduğuna işaret edilen önergenin gerekçesinde, eğitimin temel sorunlarına köklü çözümler üretilemediği belirtildi.
     Gerekçede, son öğretmen atamasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözlerinin tam tersi şekilde gerçekleştiği savunuldu. Beytullah Yağız'ın, 2007'deki KPSS'de 57.172 puan aldığı, bakanlığın taban puanı 90 olarak belirlediği Aralık 2007 döneminde ''sözleşmeli matematik öğretmeni'' olarak atandığı ifade edildi. Gerekçede, şunlar kaydedildi:
     ''Haksız ve usulsüz öğretmen atamaları, bir yandan atama sistemine olan güveni sarsarken, diğer yandan da gönlü vatan ve insan sevgisiyle dolu olarak görev bekleyen öğretmenlerimizi üzmüştür. Bu atama, bakanlıkta torpilli atama yapılıyor söylentilerinin artmasına neden olmuştur.
     Ayrıca, bakanlık tarafından yapılan iller arası atamalarda da bir takım haksız ve usulsüzlüklere gidildiği belirtilmektedir. Elektronik ortamda, bazı illerde ihtiyaç duyulmasına rağmen branş öğretmeni için kadro açılmıyor. Dolayısıyla bu iller, ilgili branş öğretmenlerine kapalı il konumunda görünüyor. Buralara tayin için müracaat alınmıyor. Ancak tayinlerden sonra, elektronik ortamda kapalı görünen bu ilimize, el altından branş öğretmeni ataması yapılıyor.''


Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,052 µs