En Sıcak Konular

TRABZONSPOR, EVİNDE ESKİŞEHİRSPOR'A YENİLMİYOR

19 Aralık 2008 13:55 tsi
TRABZONSPOR, EVİNDE ESKİŞEHİRSPOR'A YENİLMİYOR Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yarın karşılaşacağı Eskişehirspor'a bugüne kadar evinde hiç yenilmedi.

TRABZON - Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yarın karşılaşacağı Eskişehirspor'a bugüne kadar evinde hiç yenilmedi.
     Trabzonspor'un lige çıktığı 1974-75 sezonunda iki takım arasında başlayan serüvende 28 maç yapıldı. Bordo-mavililerin galibiyetlerde 11-4 üstünlüğü bulunuyor. 13 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.
     Bordo-mavililer, 31 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.
     Trabzonspor ile Eskişehirspor en son kırmızı-siyahlı takımın ligden düştüğü 1995-96 sezonunda karşı karşıya geldi. Trabzonspor, sahasında rakibi karşısında 7-1'lik skorla en farklı galibiyetini alırken, deplasmandan da 2-0'lık galibiyetle döndü.
     Trabzonspor, Eskişehirspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı maçlarda rakibine hiç yenilmedi. Bordo-mavili takım, sahasındaki 14 maçta 9 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.
     Bordo-mavililer, sahasında 25 gol atarken kalesinde 6 gole engel olamadı.

TRABZONSPOR'DA LİDERLİK HESAPLARI

     Turkcell Süper Lig'de yarın sahasında Eskişehirspor'u konuk edecek Trabzonspor'da, geçen hafta kaybedilen liderliği tekrar ele geçirmenin hesabı yapılıyor.
     Aynı puana sahip olmasına karşın averajı iyi olan Sivasspor'un Gençlerbirliği deplasmanında puan kaybını bekleyecek olan bordo-mavililer, Eskişehirspor'u sahasında yenerek ilk yarıyı lider tamamlamayı hedefliyor.
     Trabzonspor'da sakatlığı süren kaleci Tolga Zengin ile kart cezalısı Tayfun Cora, yarınki maç kadrosunda yer almayacak.
     Bordo-mavililerin Sylva, Serkan, Song, Egemen, Cale, Hüseyin, Colman, Selçuk, Yattara, Umut ve Gökhan 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.
     Trabzonspor'da 3 sarı kartı bulunan Umut Bulut ve Serkan Balcı, Eskişehirspor maçında kart görmeleri halinde ligin ikinci yarısının ilk haftasındaki Fenerbahçe maçında takımdaki yerlerini alamayacak.
     Öte yandan Trabzonspor'da olağan genel kurul, yarın Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

TRABZONSPOR YÖNETİMİ TARAFTARLARI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

     Trabzonspor Yönetim Kurulu, bordo-mavili taraftarları sağduyuya davet etti.
     Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Sadri Şener'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle farklı bir boyut kazanan son günlerdeki gelişmeler üzerine taraftarların sağduyuya davet edildiği belirtildi.
     Sivasspor maçından bu yana başlayan süreçte kulübe yönelik bir takım gelişmeler yaşandığı ve sorumluluk taşıması gereken kesimlerin buna seyirci kaldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Eminiz ki Trabzonspor camiası ve taraftarları sergilenen bu yanlı tutumun bilincinde ve karşısındadırlar. Sağduyu ve centilmenliğinden hiçbir taviz vermeden hukuk kuralları içerisinde tepkisini gösteren taraftarlarımızın gerek kulübümüze gerekse de takımımıza zarar verecek davranışlardan uzak duracağına olan inancımız tamdır. İnanıyoruz ki geçmiş yıllarda Trabzon'da tansiyonun yükselmesini fırsat bilerek üzerimizde oyunlar oynamaya çalışanlara artık bu şans verilmeyecektir. Bu vesileyle takımımızın Eskişehirspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynayacağı müsabaka öncesinde taraftarlarımızdan tepkilerin dozunu kurallar çerçevesinde özenle ayarlanmasını ve 90 dakika boyunca şartlar ne olursa olsun tahriklere kapılmadan takımımızı desteklemeye çağırıyoruz.''

 TRABZON VALİSİ OKUTAN TARAFTARI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

     Trabzon Valisi Nuri Okutan, bordo-mavili taraftarı sağduyuya davet etti.
     Vali Okutan yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor'un futbolu çok iyi bilen, spor kültürü olan ve takımına sahip çıkan bir taraftara sahip olduğunu belirtti.
     Trabzonspor'un geçmişte seyirci hatalarından kaynaklanan bazı olumsuzluklar yaşadığını, tekrar aynı olumsuzların yaşanmaması için taraftarın sağduyulu davranarak, takıma zarar verecek hareketlerden kaçınmaları gerektiğini ifade eden Okutan, şunları kaydetti:
     ''Trabzonspor'u çok önemsiyorum ve takıma elimden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalışıyorum. Trabzonspor yeni sezon öncesinde yeni bir heyecan ve mükemmel bir birliktelik yakaladı. Taraftar bu güzel tabloya ters düşecek hareketlerden kaçınmalı. Trabzon'un mülki amiri ve iyi bir Trabzonspor taraftarı olarak takımın seyirci hatalarından kaynaklanan üzücü olaylarla karışlaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Genç bir takım oluşturuldu. Yönetim çok heyecanlı, yeni arayışlar içinde ve her gün yeni projeler üretiyor. Takım ve teknik heyet çok bilinçli bir çalışma içerisinde. Taraftarımızın da bu heyecan ve motivasyona uygun olarak hareket etmesi gerekiyor. Eski tarihli fotoğraflara, belgelere bakıyorum. Sahada herhangi bir engel olmadan herkes futbol izliyor. Kesinlikle kimse futbol sahasının içine bir adım bile atmıyor. Kadınlı, erkekli herkes bir şölen halinde, futbolu tam da sporun ruhuna uygun olarak bir şov, gösteri sporu olarak algılanıyor ve izliyor.''



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,789 µs