En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' DAVASI'NIN 28.DURUŞMASI TAMAMLANDI

18 Aralık 2008 21:33 tsi
''ERGENEKON'' DAVASI'NIN 28.DURUŞMASI TAMAMLANDI Ergenekon davasının bugün görülen 28'inci duruşması tamamlandı.

İSTANBUL - Ergenekon davasının bugün görülen 28'inci duruşması tamamlandı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın duruşmasına, Mete Yalazangil, Selim Akkurt, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Erkut Ersoy dışındaki 39 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

-TUNCAY GÜNEY'İN İFADESİ ALINACAK-

      Mahkeme Heyeti, Tuncay Güney hakkında yürütülen soruşturma dosyasının mahkemeye gelmesinin ardından, Güney'in yurt dışında ifadesinin alınması için hukuki işlem başlatılmasına hükmetti.
     Öte yandan Mahkeme Heyeti, Danıştay'a yönelik saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde meydana geldiği iddia edilen olaylara ilişkin, varsa ceraim evraklarının ve görüntülerin Ankara Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar verdi.
     Heyet, bir sonraki duruşmanın yarın saat 09.30'da yapılmasını kararlaştırdı.

-BAZI SANIK VE AVUKATLARIN BEYANLARI- 
     
      ''Ergenekon'' davasının bugünkü oturumunda tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un  savunması alındı ve çapraz sorgusu yapıldı.Erenerol'un avukatı  Mehmet Kozan'ın savunmasının ardından ise Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün, diğer sanıklar ile avukatların taleplerini aldı.
     Söz alan tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, bir mutluluğunu paylaşmak istediğini belirterek, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı bozmasını değerlendirdi.
     Tekin, Yargıtay'ın hükmünün kendisini memnun ettiğini ve yargılandıkları bu davanın, söz konusu davayla birleştirilmemesi durumunda üzerlerindeki şaibenin devam ettirileceğini ileri sürdü.
     Muzaffer Tekin, ''O iftiracıları yanımızda, karşımızda göreceğiz. Hesaplaşacağımız için çok mutluyum. Yaşarken bize 'terörist' demeleri çok ağırıma gidiyor. Öldükten sonra 'vatansever' demesinler. Biz adaletsizlikle kavruluyoruz'' dedi.
    
     -ÜZEYİR GARİH CİNAYETİ-
    
     Diğer sanıklardan Ümit Sayın, hakkında iş adamı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili bazı haberlerin yayımlandığını belirterek, söz konusu davanın hükümlüsü Yener Yermez ile 2001'de Adli Tıp Kurumunda görüştüğü iddiasının doğru olmadığını, o tarihte ABD'de bulunduğunu ve Üzeyir Garih'i de Yener Yermez'i de tanımadığını söyledi. 
     
     EMEKLİ KURMAY ALBAY KARADAĞ:-''HASDAL KIŞLASINDA 16 SANİYE GÖREV YAPMADIM''-
    
     Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, bir gazetede Hasdal Kışlasında görev yaptığına dair yazılar yayımlandığını ifade ederek, Sakarya'da görevliyken izne çıktığını ve izinli olduğu dönemde de Hasdal Kışlasına tayini çıktığını anlattı.
     Sadece dosyasının Hasdal Kışlasına gittiğini belirten Karadağ, ''Burada 16 gün değil, 16 saniye bile görev yapmadım. İzinden dönünce de Harp Akademilerinde göreve başladım'' dedi.
    
     -VELİ KÜÇÜK-
    
     Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, aleyhinde basında çıkan yazılardan şikayetçi olmadığını belirterek, ''Eğer o malum basın beni överse, vatanıma ne ihanet ettim diye oturur ağlarım'' dedi.
     Sami Hoştan, aleyhinde bir gazetede haberler yapıldığını anlatarak, haberi yapan kişiye hakaret etti. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün ''O kelimeler buraya ait değil, hiçbirimize ait değil'' diye konuştu.
     Tutuklu sanıklardan Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, gazeteci Şaban Aslan'ın kitabında eski milletvekili Turhan Çömez ile Güler Kömürcü Öztürk'ün yan yana olduğu fotoğrafın ''jpeg'' formatında yer aldığını, ancak bu fotoğrafın dosyada başka bir formatta olduğunu söyledi.
     Bunun üzerine söz alan tutuklu sanıklardan Öztürk, bu fotoğrafın, Çömez milletvekili iken kendi arabasında çekildiğini kaydederek, ''Kişiler kendi oyunlarını oynarken benim özel hayatımı malzeme yapmasınlar'' dedi.

MAHKEME HEYETİ, DANIŞTAY'A YÖNELİK SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN DANIŞTAY 2. DAİRESİ ÜYESİ ÖZBİLGİN'İN CENAZE TÖRENİNDE MEYDANA GELDİĞİ İDDİA EDİLEN OLAYLARA İLİŞKİN, VARSA CERAİM EVRAKLARININ VE GÖRÜNTÜLERİN ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN İSTENMESİNE KARAR VERDİ -MÜDAHİLLER VE AVUKATLARININ SORU SORMA HAKLARI SINIRLANDIRILDI

''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme Heyeti, Danıştay'a yönelik saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde meydana geldiği iddia edilen olaylara ilişkin, varsa ceraim evraklarının ve görüntülerin Ankara Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar verdi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.
     Davaya katılma ve katılmanın kapsamı yönünde daha önce verilen ara karardan kısmen dönüldüğünü belirten Heyet, bugüne kadar duruşmalarda müdahil avukatlarının, asli katılma nedenleriyle ilgili herhangi bir işleme yönelmediklerini, CMUK ve CMK dönemlerinde verilen Yargıtay kararları göz önünde tutulduğunda doğrudan zarar gördükleri iddia edilen suçlar dışında diğer suçlardan zarar görmediklerini bildirdi.
    
     -MÜDAHİL TARAFIN SORU SORMA HAKKINA SINIRLAMA-
    
     Bu durum göz önüne alınarak, ''müdahil avukatlarının sadece müvekkillerine yönelik yasa maddeleri ve bu yasa maddelerinin muhatabı olan sanıklara soru sorma haklarının bulunduğunu'' belirten Heyet, müdahiller ve avukatlarının soru sorma haklarının bu şekilde sınırlandırılmasına ve kararın bu oturumda hazır bulunmayan müdahiller ve avukatlarına tebliğ edilmesine hükmetti.
     Heyet, beyanlarda adı geçen ve hakkında yapılan soruşturmanın dosyası istenen Tuncay Güney ile ilgili dosya geldikten sonra bu kişinin yurt dışında ifadesinin alınmasına yönelik hukuki prosedürün başlatılmasını karara bağladı.
     Güney ile ilgili mülakat kasetlerinin istenmesi konusunda Fatih Cumhuriyet Başsavcılığından henüz cevap verilmediğini belirten Heyet, bu konu açıklığa kavuştuktan sonra Vedat Yenerer'in avukatının talebinin sonuca bağlanmasına karar verdi.
    
     -CENAZE TÖRENİNE İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER-
    
     Heyet, ayrıca tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in talebi doğrultusunda, Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili varsa ceraim evraklarının ve olaylara ilişkin görüntülerin istenmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.
     Kerinçsiz'in bir başka talebini de değerlendiren Heyet, söz konusu istem doğrultusunda, Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları konusunda Trabzon İl Jandarma Komutanlığına yapılan ihbara ilişkin tutanağın ve ilgili belgelerin onaylı suretinin de istenmesine hükmetti.
     Heyet, İstanbul Valiliği Dernekler Masasından da ''Milli Güç Birliği'' adı altında kurulmuş bir derneğin olup olmadığının, varsa kuruluş tarihi, kurucular ve dernek tüzüğünün istenmesini kararlaştırdı.
     Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden Mahkeme Heyeti, bir sonraki duruşmayı yarın saat 09.30'a bıraktı.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,645 µs