En Sıcak Konular

KAMU HİZMETLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA

18 Aralık 2008 14:02 tsi
KAMU HİZMETLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA Türkiye'de kamu hizmetlerinin tek adresten elektronik ortamda sunulacağı e-Devlet Kapısı Projesi tamamlandı.

İSTANBUL - Türkiye'de kamu hizmetlerinin tek adresten elektronik ortamda sunulacağı e-Devlet Kapısı Projesi tamamlandı.
''e-Devlet Kapısı Projesi, www.turkiye.gov.tr''nin açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirildi.
E-devlet uygulamaları, SSK hizmet dökümünden adliyelerdeki davalarla ilgili bilgi almaya, işsizlik ödeneği başvurusu ve takibinden Milli Eğitim Bakanlığı sınav yeri ve sonuçlarına ulaşmaya kadar pek çok işlemin internetten yapılması olanağı sağlıyor.
İlk etapta 22 kamu hizmetinin sunulacağı portalda, daha sonra ''e-askerlik'' ve ''e-tüketici'' gibi hizmetlerin de verilmeye başlanacağı belirtildi.

"TC NUMARASI İLE BİLGİYE ERİŞİLECEK"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''e-Devlet Kapısı'' Projesi'nin, vatandaşın her yerde, her işlem için, TC Kimlik Numarasından başka bir ihtiyacı olmadan bilgiye erişmesi, işlemlerini yapabilmesi ve sonucu elde etmesini amaçladığını, bunun için hazırlandığını söyledi. 
Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulacağı ''e-Devlet Kapısı Projesi, www.turkiye.gov.tr''nin açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kamu hizmetlerinin tek kapıdan etkin ve şeffaf şekilde sunulacağı proje kapsamında başlangıçta 22 pilot hizmetin verileceğini söyledi.
Bilgi toplumunda vatandaşların elektronik ortamda devlete erişebildiğini, ticari işlemlerini elektronik ortamda yapabildiğini anlatan Yıldırım, ''Kısaca vatandaş eğitimden sağlığa, belediyeye, 7 gün 24 saat bütün işlerini elektronik ortamda ne kadar yapabilirse o kadar bilgi toplumuna erişen bir ülke olabiliriz'' dedi.

"BÜROKRASİ ASGARİYE İNDİRİLECEK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bilgi toplumuna dönüşümün yolunu açan e-Devlet Kapısı Projesinin öncelikli hedefi, bürokrasinin asgariye indirilmesi, devletin vatandaşlarımıza ve iş dünyasına hızlı ve kaliteli hizmet sunmasıdır'' dedi.
Başbakan Erdoğan,''e-Devlet Kapısı'' Projesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Hükümet olarak, her zaman insan odaklı bir vizyon ortaya koyduk. Milletimizi, dünyayı küresel bir köy haline getiren kürselleşme çağının nimetlerinden mahrum bırakmamak için var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. Fiziki ortamlarda sunulan kamu hizmetlerinin elektronik ortama taşınması ve internet üzerinden yürütülebilmesi, bu çerçevede devrim niteliğinde bir yenilik olarak görülmelidir'' dedi.
Erdoğan şöyle konuştu: "Kamu hizmetlerinin sanal ortama taşınması' olarak ifade ettiğimiz bu süreç, ülkemizde kamu hizmetlerinin sunumunda yepyeni bir dönem açmaktadır. Nitekim proje çerçevesinde, bugüne kadar hayata geçirilen e-devlet hizmetlerinin vatandaşlarımıza sağladığı kolaylığı bir çok alanda görmeye başlıyoruz. Artık kamu kurumlarında kuyruk bekleme anlayışı tarihe karışıyor. Bilgisayar kullanan her vatandaşımız pek çok kamu hizmetine internet üzerinden ulaşmaya başlıyor. Devletin kısa yolu olarak ifade ettiğimiz e-Devlet Kapısı Projesi ile vatandaş-devlet ilişkilerinde böylece yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Bundan böyle devlet vatandaşımızın ayağına gidecek.
Proje, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanda da çok önemli katkılar sağlayacak. Kamu kesiminde büyük bir değişimin yolunu açacak. Projeyi, devletin kısa yolu olarak tanımladık. Bu kısa yolun adresi ise www.turkiye.gov.tr
''e-Devlet Kapısı'' Projesi ile vatandaş-devlet ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını açtıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, projenin çok önemli bir proje olduğunun altını çizdi.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,067 µs