En Sıcak Konular

DERBİDE GALATASARAY, LİNCOLN-BAROS İKİLİSİNE GÜVENİYOR

18 Aralık 2008 15:11 tsi
DERBİDE GALATASARAY, LİNCOLN-BAROS İKİLİSİNE GÜVENİYOR Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 21 Aralık Pazar günü yapılacak 2008'in son derbisi öncesinde Galatasaray, gol yollarında Lincoln ve Baros'un formuna güveniyor.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 21 Aralık Pazar günü yapılacak 2008'in son derbisi öncesinde Galatasaray, gol yollarında Lincoln ve Baros'un formuna güveniyor.
     Sarı-kırmızılı takımda ilk sezonunu geçiren Çek golcü Milan Baros ile ikinci sezonunu yaşayan Brezilyalı Lincoln Cassio De Souza Soares, özellikle son haftalardaki üstün performanslarıyla takımlarının gol yükünü sırtlıyorlar.
     27 yaşındaki Baros, sezon başından bu yana ligde 13 maça çıkarken, bunlardan 11'inde ilk 11'de yer aldı ve fileleri toplam 11 kez havalandırdı.
     Toplam 927 dakika süreyle lig maçlarında sahada kalan Baros, Sivassporlu Mehmet Yıldız ile ''Gol Krallığı'' yarışmasında zirveyi paylaşırken, aynı zamanda 4 de gol pası verdi.
     Milan Baros, takımının oynadığı son 3 lig maçında toplam 6 gol atarak, skora büyük katkı yaptı.
     Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln ise birçok sıkıntı yaşadığı geçen sezonun ardından, bu sezonki üstün performansıyla sarı-kırmızılı taraftarları adeta büyülüyor.
     29 yaşındaki Lincoln, bu sezon ligde geride kalan 15 haftanın 12'sinde forma giyerken, bunlardan 11'inde ilk 11'de sahaya çıktı. Toplam 975 dakika sahada kalan Brezilyalı yıldız, bu süreye 7 gol ve 9 asist sığdırarak, takımına geçen sezona oranla çok büyük katkı yaptı.
     Fenerbahçe derbisinde takımının tek golünü atan Lincoln, Beşiktaş'a karşı ilk kez forma giyecek. Geçen sezon ilk yarıdaki maçta Hakan Şükür ile birlikte kadro dışı kalan Brezilyalı futbolcu, ikinci yarıdaki maçta ise kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyememişti.

ÜSTÜNEL: DERBİDEN 3 PUANLA AYRILMAK İSTİYORUZ

     Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Turkcell Süper Lig'de 21 Aralık Pazar günü Beşiktaş ile yapacakları derbi karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak, yeni yıla mutlu girmek istediklerini söyledi.
     Galatasaray Kulübü'nün, kıtalararası şampiyonluk kazanan tekerlekli basketbol takımı için verdiği yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üstünel, zirve yarışında önlerinde bir tek Beşiktaş maçı engeli kaldığını belirterek, ''Buradan 3 puanla ayrılıp, yeni yıla, taraftarımıza derbi galibiyeti hediye ederek, mutlu bir şekilde girmek istiyoruz. Çok güzel bir karşılaşma olacak'' dedi.
     Üstünel, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın hiçbir etki altında kalmadan maçı yöneteceğine inandığını da vurgulayarak, ''İki takımın da teknik kapasitesi çok üst seviyede. Sayın Cüneyt Çakır'ın da sertliğe çok fazla müsamaha göstermeyen, kartları fazla uygulayan bir hakem olduğunu biliyoruz. Teknik kapasitesi üst düzey iki takımın karşılaşacağı müsabakada, sertliğe fazla müsamaha göstermeyeceğine, düzgün bir yönetim göstereceğine inanıyoruz'' diye konuştu.
     Basında, teknik direktörleri Michael Skibbe'ye Alman kulüplerinden teklifler olduğunun yer aldığı hatırlatılınca Üstünel, ''Bize ulaşan böyle bir teklif yok. Biz hocamızla yolumuza devam ediyoruz'' dedi.
     Haldun Üstünel, ara transfer dönemi için irtibatta bulundukları bazı futbolcular olduğunu belirterek, ''Ama alınmış bir kararımız yok. Böyle bir girişimde bulunduğumuzda kamuoyunu bilgilendireceğiz'' diye konuştu.
     Lincoln'ün son maçlarda sahaya kaptan olarak çıkmasıyla ilgili bir soruya Haldun Üstünel, ''Yönetim kurulu kararıyla takım kaptanımız Ayhan'dır. Derbide de sahaya kaptan olarak Ayhan çıkacak. Tabii, o olmadığı durumlarda, teknik heyetin verdiği karar doğrultusunda gerekli uygulamayı yapıyoruz. Galatasaray forması giyen her oyuncunun kaptanlık pazubandını takma isteği vardır'' yanıtını verdi.
     Üstünel, UEFA Kupası'ndaki durumlarıyla ilgili de açıklamada bulunurken, bu akşam Metalist Kharkiv'in deplasmanda Benfica ile yapacağı karşılaşmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, ''Grubu birinci ya da ikinci olarak bitirmemiz için bu maç çok önemli. Akşam hep beraber izleyeceğiz. Kurada da rakibimiz kim olursa olsun fark etmez. Hedefimizi sezon başında koyduk. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz'' değerlendirmesini yaptı.

 



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,319 µs