En Sıcak Konular

GÖNÜL ''HERON''UN DÜŞTÜĞÜ İDDİALARINI YALANLADI

18 Aralık 2008 11:45 tsi
GÖNÜL ''HERON''UN DÜŞTÜĞÜ İDDİALARINI YALANLADI Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'den alınan ilk insansız hava aracının düştüğüne ilişkin bilginin yanlış olduğunu, düşen uçağın İsrail'den kiralanan başka tip bir insansız hava aracı olduğunu bildirdi.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'den alınan ilk insansız hava aracının düştüğüne ilişkin bilginin yanlış olduğunu, düşen uçağın İsrail'den kiralanan başka tip bir insansız hava aracı olduğunu bildirdi.
     Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'de bulunan Kazakistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Danial Akhmetov'u kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir soru üzerine Gönül, İsrail'den alınan Heron'lardan ilkinin düştüğüne ilişkin haberle ilgili olarak ''Bugün gazetelerde Heron'un düştüğü ile ilgili bilgi var. İsrail'den alacağımız 10 insansız hava aracından ilki. Bilgi yanlış. İsrail'den aldığımız ilk uçak henüz yerde deneme aşamasında'' dedi. Gönül şöyle devam etti:
     ''Düşen var mı? Var... İsrail'den daha evvel kiraladığımız Heron, 2000 saat uçmuştu, o teknik sebepten düşmüştü. Onun yerine başka bir uçak vermişlerdi. O Heron tipi değil başka bir tip. Zaten biz de onu iade etmek üzereydik. Çünkü biraz daha kabiliyetli bir uçak bekliyorduk. İkisini birbirine karıştırmamak lazım. Türkiye'nin aldığı henüz yer testleri safhasında. Henüz uçmadı ki düşsün.''
     Heron'un kabulüyle ilgili yüzlerce teknik konu olduğunu belirten Bakan Gönül, yer ve hava testleri yapılacağını söyledi.
     İnsansız hava aracının testlerden geçememesi durumunda üretici firmaya bir müeyyide uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine de Bakan Gönül, şunları kaydetti:
     ''Biz varsayımlı sorulara cevap vermiyoruz. Herşey iyi gidecek, diye bekliyoruz. İnşallah diyelim. Çünkü ihtiyacımız olan bir cihazdır ve arkası da gelecektir, bildiğiniz gibi. Dünyada da en gelişmiş insansız hava araçlarından biri olduğu için ihalede onlar kazanmışlardır. Açık ihale ile almışlardır, tek kaynakla almadılar. Herkes girdi ve bunlar teknik özellikleri ve fiyat özellikleri ve offsetleriyle bize verdikleri iş paylarıyla ihaleyi kazandılar. Temenni ediyoruz ki herşey doğru gitsin.''

Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,380 µs