En Sıcak Konular

BUSH'TAN OBAMA VE ESKİ ÜÇ BAŞKANA ÖĞLE YEMEĞİ

18 Aralık 2008 08:24 tsi
BUSH'TAN OBAMA VE ESKİ ÜÇ BAŞKANA ÖĞLE YEMEĞİ ABD Başkanı George Bush gelecek ay görevi devredeceği Barack Obama ile hayattaki eski üç başkana 7 Ocak'ta öğle yemeği verecek.

WASHINGTON - ABD Başkanı George Bush gelecek ay görevi devredeceği Barack Obama ile hayattaki eski üç başkana 7 Ocak'ta öğle yemeği verecek.
     Beyaz Saray Basın Sözcüsü Dana Perino tarafından duyurulan davete Obama ile eski başkanlar Jimmy Carter, Bill Clinton ve George H.W Bush katılacak.Perino'nun açıklamasına göre davette, hayattaki eski başkanlar, 20 Ocakta göreve başlayacak olan yeni başkan Obama'yla deneyimlerini paylaşacak.
     Beyaz Saray Genel Sekreteri Josh Bolten de kısa süre önce benzer bir etkinlik düzenleyerek, hayattaki bütün eski Beyaz Saray genel sekreterlerini, Obama döneminde genel sekreterlik görevini üstlenecek olan Rahm Emanuel ile bir araya getirmişti.

OBAMA'YI 11 BİN ASKER KORUYACAK

     ABD'nin yeni başkanı seçilen Barack Obama'nın göreve başlayacağı 20 Ocak günü, herhangi bir soruna karşı hava savunma, tıbbi ve diğer destekler için 11 bini aşkın askerin görev yapacağı bildirildi.
     İç savunmadan sorumlu, ABD Kuzey Komutanlığı başkanı General Gene Renuart, savunma muhabirlerine yaptığı açıklamada, Obama'nın başkanlığı devralma töreni sırasında yaklaşık 7 bin 500 muvazzaf askerle yaklaşık 4 bin Ulusal Muhafız birliğinden askerin görev yapacağını kaydetti.
     Renuart, bu sayıda askerin, belirgin bir tehdit görüldüğü için değil ancak böylesine önemli tarihi bir etkinlikte herhangi bir aksiliğe karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini için görev yapacağını söyledi.
     Bu arada, başkan ve diğer yetkililer için korum sağlayan gizli servisin törenin güvenliğinden sorumlu olacağı, 20 ocakta ayrıca yaklaşık 8 bin polisin görev yapacağı bildiriliyor.

OBAMA'NIN BAŞKANLIĞI DEVRALACAĞI GÜNÜN PROGRAMI BELLİ OLUYOR

     ABD'nin yeni başkanı seçilen Barack Obama'nın göreve başlayacağı 20 Ocak günü düzenlenen programın ayrıntıları yavaş yavaş basına sızıyor.
     Soul müziğin kraliçesi Aretha Franklin, dünyaca ünlü viyolonselci Yo-Yo Ma ya da şair Elizabeth Alexander'ın Obama'nın başkanlığı devralacağı günkü programa davetli olduğu belirtildi.
     Resmi davetlerden sorumlu komisyonun başındaki Kaliforniya Valisi Demokrat Dianne Feinstein, yazılı bir açıklama yaparak, ''kendi alanlarında dünyanın en iyileri'' arasında yer alan bu sanatçıların ''tarihi boyuta sahip'' devir teslim töreninde yer alacağını kaydetti.
     Feinstein, törenin ABD Donanma Bandosu tarafından çalışan bir askeri marşla açılışının yapılacağını, ardından San Francisco Çocuk Korolarının şarkılarıyla devam edileceğini, kendisinin yapacağı ''hoşgeldin'' konuşmasından sonra Evanjelik rahip Rick Warren'ın dua edeceğini ve 66 yaşındaki Aretha Franklin'in sahne alacağını belirtti.
     Daha sonra başkan yardımcısı Joe Biden'in yemin etmesiyle sürecek olan törende, Yo-Yo Ma, kemancı İzhah Perlman, piyanist Gabriela Montero ve klarnetçi Anthony McGill'den oluşan grup sahne alacağını ve ardından Obama yemin edeceğini belirten Feinstein, Harlem doğumlu şair Elizabeth Alexander'ın bir şiir dinletisi sunacağı törenin, milli marşın çalınmasıyla son bulacağını kaydetti.
     Yazılı açıklamada, törene katılacak davetlilerin Obama ve Biden'in onayıyla belirlendiği de kaydedildi, ancak etkinliklerin saatleri hakkında bilgi verilmedi.



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,552 µs