En Sıcak Konular

18 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

18 Aralık 2008 10:03 tsi
18 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''e-Devlet Kapısı Projesi''nin açılışı dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene katılacak.
    
     2- Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Ankara'da toplanacak.
    
     3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Öztürk ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.
    
     5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, ''Cumhuriyet Döneminde Demiryolları'' konulu panele katılacak.
    
     6- Türk Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD), Yüksek İstişare Konseyi toplantısı nedeniyle Ankara'da vereceği kokteylde Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İtalya Senatosu Başkan Yardımcısı Emma Bonino'ya ''TÜSİAD Bosphorus Prize for European Understanding-TÜSİAD Dış Politika Ödülü''nü sunacak.
    
     7- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye-AB Hükümetlerarası Konferansı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.
    
     8- Kazakistan Savunma Bakanı Danial Akhmetov, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü makamında ziyaret edecek.
    
     9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İzmir'de Güzelbahçe Hakkı Oğuz Taboğlu İlköğretim Okulunun, ''Okullar Geleceğin Partnerleri'' projesinin ve İzmir Üniversitesinin açılış törenleri ile ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu konferansa katılacak.
    
     10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)-Cisco Girişimcilik Programı ve Girişimcilik Enstitüsünün açılışını yapacak.
    
     11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunca (OSBÜK) Ankara'da düzenlenen, ''Organize Sanayi Bölgeleri Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı''nda konuşacak.
     - Güler, Model Enerjinin rüzgar türbini üretmek üzere Ankara'da yapacağı 30 milyon avroluk yatırımın başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene de katılacak.
    
     12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da, ''Marka Toplantısı'' ile ''Tarımın Sorunları ve Çözümleri'' konulu toplantılarda konuşacak.
    
     13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İzmir'de SGK İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Müdürlüğü Geriatrik Bakım Merkezinin açılışını gerçekleştirecek.
    
     14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2009 yılı reklam kampanyasına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
     - Günay, İstanbul'da ayrıca, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan kültür anlaşması kapsamında Abu Dabi Kültürel Miras İdaresi ile gerçekleştirilecek mutabakat zaptı imza törenine de katılacak.
    
     15- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da düzenlenen ''Büyük Menderes Havzasının İmkan ve Kaynakları ile Bölgesel Sorunları'' konulu toplantıya katılacak.
    
     16- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.
     - Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.
    
     17- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplumsal, siyasal ve ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere, gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle Ankara'da sohbet toplantısında bir araya gelecek.
    
     18- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, TİKA ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hazine, DPT, TÜİK, SPK, BDDK ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2009 yılı bütçeleri görüşülecek.
     - Adalet Komisyonunda, Borçlar Kanunu Tasarısı ele alınacak.
    
     19- Siyasi partilerden...
     - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, merkezi İzmir'de bulunan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfınca Diyarbakır'da yaptırılan ilköğretim okulunun eğitim ve öğretime açılması törenine katılacak.
     - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde partiye katılım törenine katılacak. Selvi, daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezi'nde partililere hitap edecek.
    
     20- Türkiye'nin AB üyeliği Paris'te tartışılacak.
     - Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından düzenlenen konferansa, siyasetçiler, akademisyenler ve gazeteciler katılacak.
    
     21- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen 44'ü tutuklu 86 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 28. duruşması bugün yapılacak.
    
     22- BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile görüşecek.
    
     23- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Marmara Vakfı'nın İstanbul'da düzenlediği ''4. Toplumsal Sorumluluk Ödül Töreni''ne katılacak.
    
     24- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret edecek.
    
     25- Toplantı...Tören...Açılış...
     - Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyet Başkanı Saime Toptan, Kırıkkale'de Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu İşitme Engelliler Eğitim Merkezini ziyaret edecek ve Özel Etik Grup Özel Eğitim Okulunun açılışını yapacak.
     - Türk Kızılayı ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında kan bağışı için Ankara'da protokol imzalanacak.
     - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında, ''Tarımsal Destek Ödemelerinde Görev Dağılımı''nı belirleyecek protokol, Ankara'da imzalanıyor.
     - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanlar Kurulu Toplantısı,Ankara'da yapılıyor.
     - Dünya Bankası tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen ''Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Hibe Yarışması''nın tanıtım toplantısı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
     - İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı yapılacak.
     - Antalya'ya gelecek 9 milyon 1'inci turisti karşılamak üzere, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında Antalya Havalimanı'nda tören yapılacak.
     - Trabzon Valisi Nuri Okutan, ''Okuma Saati'' uygulaması kapsamında en fazla kitap okuyan personele, Trabzon Valiliğinde törenle ödül verecek.
     - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı tamamlanan Erdal İnönü Caddesi'nin açılışını yapacak.
    
     26- Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz:
     -''Uzun vadeli düşünen, bu dönemde müşterisini yalnız bırakmayan bankalar krizden karlı çıkacak.''
     - ''Bankacılara tavsiyem, olaya kısa vadeli, biraz da panikleme havası içinde değil, uzun vadeli bakmaları.''
     - ''Mevduata yüzde 100 güvenceye karşıyım. Ancak kriz dönemi atlatılana kadar mevduata tam güvence verilebilir.''
    
     27- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa sınavları sürüyor.
     - ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 8. hafta maçında Efes Pilsen, başkent Atina'da Yunanistan'ın Panionios On Telecoms takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 2. tur rövanş maçında Galatasaray,Romanya'nın Municipal Targoviste takımıyla İstanbul'da mücadele edecek.
    
     28- Voleybolda Türk takımları Avrupa arenasında...
     - Bayanlar Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 2. tur rövanş maçında Fenerbahçe Acıbadem, Belarus'dan Atlant Baranovichi takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
     - Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 4. maçında Türk Telekomspor, Fransa'nın RC Cannes takımıyla Ankara'da oynuyor.
    
     29- Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 2. olağan genel kurulu,Ankara'da toplanıyor.
    
     30- 3. Dünya Poomse Tekvando Şampiyonası, Ankara'da sona eriyor.
    
     31- İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Turkcell Süper Lig'de 21 Aralık Pazar günü yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbi maçıyla ilgili İstanbul Valiliğinde toplanacak.
    
     32- GS Store, yeni dönem çalışmalarıyla ilgili, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın da katılımıyla Mecidiyeköy GS Store'da basın tanıtım toplantısı yapacak.
    
     33- Özel Olimpiyatlar Türkiye Ulusal Futbol Karma Turnuvası, Futbol Federasyonunun İstanbul Beylerbeyi Tesisleri'nde yapılacak.
     - Açılış törenine Türkiye Özel Olimpiyatlar Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de katılacak.
    
     34- TFF 3. Lig 1. ve 3. Grup'ta toplam 4 maç yapılacak.
    
     35- Futbolda Japonya'da süren 5. Kulüplerarası Dünya Kupası'nın ikinci yarı final maçında Manchester United (İngiltere) ile Gamba Osaka (Japonya), Yokohama kentinde karşı karşıya gelecek.
    
     36- Derbi maça doğru...
     - Siyah-beyazlıların Galatasaray ile yapacağı derbide gol yollarında en güvendiği isim Mert Nobre olacak.
     - Brezilya asıllı futbolcu, bu sezon 7 golle takımının en skorer ismi durumunda bulunuyor.
     - Galatasaray ile Beşiktaş arasında pazar günü yapılacak derbi öncesi sarı-kırmızılı ekip, ligdeki gollerinin büyük bölümünü ikinci yarılarda atıp, ilk yarılarda daha çok gol yedi.
     - Beşiktaş ise karşılaşmaların ilk 15 dakikalarında gol yollarında daha etkili olurken, yediği toplam 14 golden 8'ini, ilk yarım saatte kalesinde gördü.
     - Derbide Galatasaray, Lincoln-Baros ikilisine güveniyor.
     - ''Cim Bom''da Baros 11 gol ve 4 asist, Lincoln de 7 gol ve 9 asistle takımın skor yükünü sırtlıyor.
    
     37- Fenerbahçe ile Konyaspor, ligde yarın 21. maça çıkıyor.
     - Sarı-lacivertliler, yeşil-beyazlılarla yaptıkları 20 karşılaşmadan 19'unu kazandı, yalnızca 1'ini yitirdi.
     - Fenerbahçe'nin toplam 67 golüne, Konyaspor 21 golle karşılık verebildi.

Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,047 µs