En Sıcak Konular

KAÇAKLARI TAŞIYAN TEKNE BATTI

10 Aralık 2007 16:16 tsi
KAÇAKLARI TAŞIYAN TEKNE BATTI İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçakları taşıyan tekne battı; 43 cesedin karaya vurduğu öğrenildi.

 SEFERİHİSAR - İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçakları taşıyan tekne battı; 43 cesedin karaya vurduğu öğrenildi.
Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Aralık gecesi Yunan adalarına yasa dışı yollardan kaçak taşımak üzere açılan teknenin batması sonucu sahile vuran ceset sayısının 43'e ulaştığını bildirdi.
Güldibi, etkili olan şiddetli lodosun, denizden yapılan arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdiğini söyledi.
Kaçakların Filistin, Somali ve Irak uyruklu olduklarının belirlendiğini ifade eden Güldibi, ''Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. Biz bu sorunları sürekli yaşıyoruz. Kaçakların ülkelerindeki sorunlar çözülmedikçe de yaşamaya devam edeceğiz'' dedi.
Kaymakam Güldibi, son kişiye ulaşıncaya kadar çalışmaların süreceğini, organizatörlerin hala belirlenemediğini, bu kişilere yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi.

"7 KİŞİ KURTARILDI"
Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, dün Alo-158 sahil güvenlik ihbar/talep hattından ''Ürkmez Doğankent Sitesi sahili açıklarında denizden insan sesleri geldiği'' ihbarının alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından derhal arama kurtarma faaliyetine başlandığı kaydedildi.
İcra edilen arama kurtarma faaliyetlerinde şu ana kadar 7 yasa dışı göçmenin sağ olarak kurtulduğu/kurtarıldığı ve toplam 32 adet yasa dışı göçmene ait cesedin bulunduğu bildirildi.
Açıklamada, ''Sağ olarak kurtulan/kurtarılan kazazedelerin ifadelerine göre; 8 Aralık 2007 gecesi 15-20 metrelik bir tekneyle denize açıldıkları, Yunan adası olarak değerlendirdikleri yere yakın bir mevkide teknelerinin alabora olduğu, teknede yaklaşık 85 kişi bulunduğu öğrenilmiştir'' denildi.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs