En Sıcak Konular

BÜYÜME HIZI 3. ÇEYREKTE % 2

10 Aralık 2007 11:19 tsi
BÜYÜME HIZI 3. ÇEYREKTE % 2 Bu yılın üçüncü üç aylık döneme ilişkin büyüme hızı (gayri safi milli hasıla artış hızı) sabit fiyatlarla yüzde 2 oldu.

ANKARA - Bu yılın üçüncü üç aylık döneme ilişkin büyüme hızı (gayri safi milli hasıla artış hızı) sabit fiyatlarla yüzde 2 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın 3. dönemine ilişkin (Temmuz, Ağustos, Eylül) ''üretim yöntemiyle'' hesaplanan Gayrı Safi Milli Hasıla (GSMH) ve ''harcama yöntemiyle'' hesaplanan Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, üretim yöntemi ile hesaplanan GSMH tahmini, 2007 yılının üçüncü üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla yüzde 7,5, sabit fiyatlarla yüzde 2 artışla 190 milyar 990 milyon YTL, ABD Doları cinsinden ise yüzde 23,1'ik artışla 146 milyar 804 milyon dolar oldu.
Bu yılın dokuz aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre GSMH, cari fiyatlarla yüzde 11,7, sabit fiyatlarla yüzde 4 artışla 468 milyar 465 milyon YTL, ABD Doları cinsinden yüzde 19,3'lük artışla 348 milyar 661 milyon dolar oldu.
Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) tahmini, 2007 yılının üçüncü üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla yüzde 7,2, sabit fiyatlarla yüzde 1,5 artışla 190 milyar 634 milyon YTL, ABD Doları cinsinden ise yüzde 22,8'lik artışla 146 milyar 541 milyon dolar oldu.
Bu yılın dokuz aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre GSYH, cari fiyatlarla yüzde 11,6, sabit fiyatlarla yüzde 3,8 artışla 468 milyar 212 milyon YTL, ABD Doları cinsinden yüzde 19,2'lik artışla 348 milyar 472 milyon dolar oldu.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs