En Sıcak Konular

DENİZLİ: TABLOYU KENDİ LEHİMİZE DEĞİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

14 Aralık 2008 23:33 tsi
DENİZLİ: TABLOYU KENDİ LEHİMİZE DEĞİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligdeki tabloyu kendi lehlerine değiştirebileceklerine moleküllerine kadar inandığını söyledi.

İSTANBUL - Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligdeki tabloyu kendi lehlerine değiştirebileceklerine moleküllerine kadar inandığını söyledi.
     Denizli, NTV'de katıldığı ''Yüzde Yüz Futbol'' Programı'nda yaptığı açıklamada, sıralamada üstlerde bulunan takımların çoğuyla ikinci yarıda kendi sahalarında karşılaşacaklarını belirtti.
     Ligde üst sıralardaki tablonun 17. haftadan sonra yüzde 10-15 farklı olacağını vurgulayan Beşiktaş teknik direktörü, ''Galatasaray ile oynadıktan sonra ilk yarının son maçında Sivasspor-Galatasaray ve Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmaları olacak. Biz bu ekiplerle oynadık. Beşiktaş şampiyonluk yarışının dışına asla düşmez '' dedi.
     Galatasaray maçının ardından lige verilecek aranın önemli bir süreç olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, ''Bu dönem hem maçla geçecek, hem de çalışma dönemi olacak. Takımda oturmayan konular var. Bunları aşmaya çalışacağız'' diye konuştu.
     Futbolcuların şampiyonluğun ne olduğunu öğreneceğini kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şöyle konuştu:
     ''Her oyuncunun oynayacağı kulüpler vardır. Ama şampiyonluk farklıdır. Takımda bu düşünceyi aşmaya çalışıyoruz. Futbolcular giydikleri formanın ve görev yaptıkları kulübün büyüklüğü hakkında bazı şeyleri oturturlarsa kat edecekleri yolda bu onlara yardımcı olacaktır. Şampiyonluğun ne demek olduğunu yaşayanlar bilir. Kavganın, mücadelenin, hırsın ve psikolojik savaşın olduğu yerde mutlu son olur. 1 yıl mücadele ediyorsun 2 gün keyif yapıyorsun. Ama bu bir yıla yetecek keyif oluyor.''
     Göreve geldiğinde olumsuz durumları göz önüne alarak liderle aralarında 5 puan fark olması durumunda hedefe ulaşacaklarını düşündüğünü vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, ''Bu 3, 4 veya 6 puan fark da olabilir. Bu minvalde kalırsak Beşiktaş hedefine ulaşır düşüncesindeydim. Lider olarak da bitirebiliriz. Ama hesaplarımı olumsuzluklar üzerine yapıyorum. Düşündüğüm her şeyi yapacak kıvama yavaş yavaş geliyoruz. Bu takım hep ileriye gider'' diye konuştu.
     Denizli, kadrodaki herkese fırsat vermeye çalıştığını, ancak tamamına adil bir dağılım olmadığını söyledi.
     Takımdaki 15-16 futbolcuya gerekli süreyi verebildiğini anlatan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:
     ''Kafamdaki düşünce bu kadronun ligin sonuna kadar devam etmesi. Bir futbolcunun üzerini çizip yok saymam. Ama kendisi yok sayarsa, ondan sonra onu var saymam. Herkesin çalışma dönemini çok iyi değerlendirmesi lazım. Göreve başladığımda Ekrem'in kafamda yeri yoktu. Antrenmanda kendisini değerlendirmeye, takımda yer bulmaya çalışıyordum ve bu düşüncelerime tam paralellik gösterdi. Takım olma yolunda önemli adımlarımız var. Futbolcu takım oyuncusu değilse kadroda tutmam. Sürekli oynattığım oyuncuda takım futbolcusu olma zafiyeti görürsem düşünmem.''
     Genç oyuncu Serdar Özkan'a da değinen Denizli, ''Genç ve yetenekleri güçlü olan bir oyuncu. Eksikleri olabilir. Ama neticede takımın önemli unsurlarından biri. Önünde uzun yıllar var. Çok iyi değerlendirecek olan kendisidir. Değerlendirmeyecek olan da kendisidir. Futbolcu konusunda kararı antrenör vermez. Futbolcunun kendisi verir'' şeklinde konuştu.
     Kadrodaki oyuncuların şu aşamada kendisini tanımadığını dile getiren Mustafa Denizli, henüz ne karar vereceğini futbolcuların bilmediğini, ama zamanla bunu anlayacaklarını söyledi.
     Geldiği dönemden itibaren daha çok sonradan oyuna aldığı Bobo konusundaki soruları yanıtlayan Denizli, şöyle devam etti:
     ''Bobo bu takımın çok önemli silahlarından biri. Ne kadar formda olursa olsun zaman zaman oyun formatı gereği kendisine yer bulamayabilir. Bu formatta ilk kıyaslayacağım kişi Nobre. Bobo'nun şansızlığı rekabet içindeki futbolcunun takımın en formda oyuncusu olması. O'nu zaman zaman düşünüyorum.''
     Son haftaların formsuz ismi Delgado konusunda ise Mustafa Denizli, ''Delgado'nun zorluğa alışkın özellikleri var. Henüz açığa çıkmamış. Delgado kaptan olarak ilk defa futbolcularla dün konuşma ihtiyacı hissetti. Ankaragücü maçı öncesi kısa bir konuşma yaptı. Bundan mutlu oldum. Tahmin ediyorum bundan sonra buna devam edecek. Zaten devam etmesi lazım. 2-2,5 ayın sonunda ilk defa konuştu'' dedi.
     Fazla şans vermediği Seric konusunda ise Denizli, ''Seric'e görev verme konusunda fazla istekli olmama rağmen yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle yapamadım. Bunun için takım için önemli bir yabancı oyuncuyu çıkarmam lazım'' diye konuştu.
     Ligin 16. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi maçına değinen Denizli, 21 Aralık Pazar gününün keyifli geçeceğini ifade etti.
     Galatasaray'ın özellikle UEFA Kupası'ndaki Benfica ve Hertha maçlarında üst düzey oynadığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, ''Galatasaray'ın bazı maçlarına futbolsever olarak bayıldım. Galatasaray'ın hücum zenginliği bizi korkutmaz, ama bazı şeyleri düşünmemizi ön plana çıkarır. Şartlar ne olursa olsun keyifli bir pazar akşamı olacak. Onlar da biz de önde oynayıp kazanmayı deneyen takımlarız'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,321 µs