En Sıcak Konular

FENERBAHÇE LİGE DÖNDÜ

14 Aralık 2008 22:04 tsi
FENERBAHÇE LİGE DÖNDÜ Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Kupası'na katılma şansını da değerlendiremeyerek, taraftarına düş kırıklığı yaşatan Fenerbahçe, Antalyaspor'u 2-0 yenerek Turkcell Süper Lig'deki çıkışını sürdürdü.

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Kupası'na katılma şansını da değerlendiremeyerek, taraftarına düş kırıklığı yaşatan Fenerbahçe, Antalyaspor'u 2-0 yenerek Turkcell Süper Lig'deki çıkışını sürdürdü.
     Ligin 6. haftasında Kayserispor karşısında Kadıköy'de aldığı 4-1'lik yenilginin ardından mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, bu maçtan sonra çıktığı 9. lig maçında, 7. galibiyetine ulaştı. Sarı-lacivertliler 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.
     Sarı-lacivertli ekip, 13. hafta Beşiktaş ve 14. hafta Denizlispor galibiyetlerinden sonra, 15. hafta maçında bu akşam Antalyaspor karşısında kazanarak bu sezon ligde ilk kez 3 maçlık bir seri yakaladı.
     Fenerbahçe'nin Antalyaspor karşısında aldığı galibiyet tribünleri de sevindirdi.
     Dinamo Kiev maçındaki mağlubiyet nedeniyle futbolculara küskünlüğünü maçın başında sevgi gösterileri yapmayarak belli eden taraftarlar, Antalyaspor karşısında atılan 2. golden sonra ''Şampiyon Fener'' tezahüratlarıyla sevindi.
     Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano ve Brezilyalı futbolcusu Edu, Antalyaspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler.
     Turkcell Süper Lig'de sezon başından bu yana 4. sarı kartlarını gören iki futbolcu, 16. haftadaki Konyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.
     Fenerbahçe, Konyaspor deplasmanında savunmasındaki iki önemli isimden yoksun mücadele edecek.
     Fenerbahçe'nin İspanyol forveti Daniel Güiza, Antalyaspor maçında bu sezon Turkcell Süper Lig'de 4. kez fileleri havalandırdı.
     Sarı-lacivertli futbolcunun ligde Gençlerbirliği, Kocaelispor ve Beşiktaş maçlarında da 1'er golü bulunuyor. Bu sezon diğer 3 golünü ayakla atan Güiza, ligde ilk kez kafa vuruşuyla gol kaydetti.
     Karşılaşmanın 38. dakikasında ceza alanında Yalçın'ın formasından çekerek Güiza'yı düşürdüğü pozisyonda Fenerbahçeli futbolcular maçın hakeminden penaltı bekledi.
     Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, direkten ve savunmadan dönen topları takibinin meyvelerini attığı gollerle alıyor.
     Antalyaspor'a gol atan Lugano bu sezon 3. kez Roberto Carlos'un kaleye gönderdiği, geri seken topla golle buluştu.
     Ankaraspor'u 2-0 yendikleri maçın 55. dakikasında ceza sahası dışında sağ çaprazda Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta, barajı aştıktan sonra önce ön direğe, sonra da arka direğe çarpan topu iyi takip edip, çizgi üzerinden filelere gönderen Lugano, Galatasaray derbisinde de 48. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullanan Roberto Carlos'un sert şutunda, kaleci De Sanctis'den dönen topu iyi takip ederek, meşin yuvarlağı filelere göndermişti.
     Lugano, bu sezon takımı adına ligde 4. golünü kaydetti.
     Teknik direktör Luis Aragones'in haftalardır forma vermediği Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış, Antalyaspor karşısında 7 hafta sonra görev aldı.
     Ligde son 3 haftadır maç kadrolarında yer alan Deniz, Antalyaspor maçının 74. dakikasında Uğur'un yerine oyuna dahil edildi.
     Antalyaspor, teknik direktörü Mehmet Özdilek yönetimindeki ilk mağlubiyetini Fenerbahçe'den aldı.
     Özdilek yönetiminde bundan önce çıktığı 6 lig maçında, 2 galibiyet ve 4 beraberlik alan Antalyaspor, 7. maçında sarı-lacivertli ekibe yenildi.
     Karşılaşmanın ilk yarısında maraton üst tribünün Telsim kale arkası tribününe yakın bölümünde kavga çıktı. Güvenlik elemanları araya girerek kavganın büyümesini önledi.
     Maçın son dakikalarında maraton üst tribünün orta bölümündeki bir grup taraftar uzun süre ''Yönetim uyuma pankartlara izin ver'', ''Pankartsız tribün istemiyoruz'' şeklinde tempo tuttu.


Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,821 µs