En Sıcak Konular

HAMAS KURULUŞUNUN 21. YILINI KUTLUYOR

14 Aralık 2008 22:20 tsi
HAMAS KURULUŞUNUN 21. YILINI KUTLUYOR Gazze Şeridi'nde fiili yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketi, kuruluşunun 21. yıldönümünü kutluyor.

TEL AVİV - Gazze Şeridi'nde fiili yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketi, kuruluşunun 21. yıldönümünü kutluyor.
     Hamaslı Başbakan İsmail Haniye, kuruluş yıldönümü nedeniyle Gazze'de toplanan binlerce Hamas taraftarına, Filistinli grupların İsrail'le ateşkese olumsuz baktıklarını söyledi. Haniye, 9 Ocaktan sonra, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görev süresini uzatmayacaklarını da vurguladı.
     Hamas'ın 21. yıldönümü kutlamaları için, Gazze'nin batısında, El Rimal bölgesindeki El Ketibe meydanında binlerce Hamas taraftarı toplandı. Kadın erkek, çoluk çocuk çoğu kişi ellerinde yeşil Hamas flamaları ve başlarında Hamas kasketleriyle meydana geldi. Maskeli ve maskesiz Hamaslı militanlar, güvenlik güçleri ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları da jiplerle meydan etrafında yer aldı.
     Kutlamalarda konuşan İsmail Haniye, İsrail'le ateşkes, Filistin'de devlet başkanlığı, Filistinli gruplar, özellikle Hamas ve El Fetih arasındaki diyalog konuları üzerinde durdu.
     Hamas liderlerinden Salah El Bardavil de meydandakilere hitap ederken, 9 Ocaktan sonra, halen cezaevinde bulunan Filistin Yasama Konseyi Başkanı Hamaslı Abdülaziz Duveyk'in, seçimler yapılana kadar Filistinlilerin devlet başkanı olacağını söyledi.
     Hamas'a bağlı El Aksa radyosu, yıldönümü kutlamalarını aktarırken, İslami Cihad, Filistin Halk Direniş Komitesi, Halk Kurtuluş Cephesi ve benzeri bütün örgütlerin adını "direniş yoldaşlarımız" diye sayarken, El Fetih'in adından ise hiç bahsetmedi.

İSRAİL'İN TEPKİSİ GECİKMEDİ

     İsrailli yetkililer, Hamas'ın Şam'daki liderlerinin "ateşkesin 19 Aralıktan sonra uzatılmayacağı" yolundaki açıklamasına ilk tepki olarak, "Eğer diğer taraftan ateş açılırsa bu tek taraflı olmayacak" uyarısıyla karşılık verdi.
      İsrail henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, Yedioth Ahranot gazetesinin internet sitesi, Kudüs'teki yetkililerin, "Komple ateşkes koşulları çerçevesinde, İsrail'in ateşkesi yenileme taraftarı" olduğunu hatırlatırken, "ancak durum böyle değilse Amos Gilad'ın Kahire ziyareti durumun aydınlanmasını sağlayacak" dediklerini bildirdi.
İsrail'le Hamas arasındaki 6 aylık ateşkesin süresi resmen 19 Aralıkta sona eriyor.



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,446 µs