En Sıcak Konular

ABD BAŞKANI BUSH'TAN IRAK'A VEDA ZİYARETİ

14 Aralık 2008 20:17 tsi
ABD BAŞKANI BUSH'TAN IRAK'A VEDA ZİYARETİ ABD Başkanı George Bush, görev süresinin dolmasına az bir süre kala Irak'a sürpriz bir veda ziyaretinde bulundu.

BAĞDAT - ABD Başkanı George Bush, görev süresinin dolmasına az bir süre kala Irak'a sürpriz bir veda ziyaretinde bulundu.
     Dün gece gizlice Washington'dan ayrılan Bush'un uçağı, bugün öğleden sonra Bağdat havalimanına indi.
     Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, başkent Bağdat'a gelen Bush'u, Dicle nehri kenarındaki El Selam sarayında resmi törenle karşıladı. Törene, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Tarık El Haşimi, Adil Abdulmehdi, Irak Hükümeti'nin en büyük ortağı Birleşik Irak (Şii) İttifakı başkanı Abdulaziz El Hekim, Irak'taki Amerikan Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ray Odierno ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker da katıldı.
     Bush, Talabani ile görüşmesinden sonra yaptığı kısa açıklamada, ''Görev kolay değildi ama Amerikan güvenliği, Iraklıların hayalleri ve dünyada barış için gerekliydi'' ifadesini kullandı.
     Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada ise  görüşmede Talabani ve Bush'un, iki ülke arasında imzalanan güvenlik anlaşmasını ve bu anlaşmanın maddelerinin nasıl tatbik edileceğini ele aldıkları belirtildi.
     Talabani ile görüşmesinin ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir araya gelen Bush, burada Maliki'nin elini sıkarken Iraklı bir gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğradı.
     Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Başkan'a fırlatan ve bir yandan da Bush'a ağır hakaretler yağdıran gazeteci, güvenlik güçleri tarafından hemen etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.
     Eğilerek, başının hemen üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediği belirtti ve esprili bir şekilde "sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,092 µs