En Sıcak Konular

ARAŞTIRMA BOTU ''SELEN'' GELİYOR

14 Aralık 2008 13:06 tsi
ARAŞTIRMA BOTU ''SELEN'' GELİYOR Denizcilik Müsteşarlığı tarafından MTA Genel Müdürlüğüne hibe edilen, ''Selen'' araştırma botuna yönelik inşa ve montaj çalışmaları son aşamaya getirildi.

ANKARA - Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne hibe edilen ''Selen'' araştırma botuna yönelik inşa ve montaj çalışmaları son aşamaya getirilirken, botta kullanılacak olan ekipman ve cihazların tedarikine ilişkin ihalede Kasım ayı içinde gerçekleştirildi.
     Öncelikli olarak sığ denizlerde ve körfezlerde araştırma yapılmak üzere dizayn edilen ve 20 metre boyundaki bot üzerinde yer alacak teçhizatların tedariki ve montaj işlemleri ihale şartnamesi gereği en geç 180 gün içinde tamamlanacak.
     5 kalem deniz tabancı inceleme ve oşinografi ölçüm sistemleri adı altında alınacak olan sistemler kapsamında, bir adet yandan taramalı sonar sistemi, deniz manyetometresi sistemi, vinç sistemi, sıcaklık-derinlik ölçüm sistemi, akıntı ölçüm sistemleri ve sistemlerin yazılımları yedek parçalar ile diğer sarf malzemelerinin tedariki bulunuyor. Böylece, tam donanımlı bir araştırma gemisinde olması gereken tüm cihazlar mini araştırma gemisi olarak da adlandırılan araştırma botu içinde olacak.
     MTA'nın bir süre önce ekonomik verimliliğini yitirdiği gerekçesi ile elinden çıkardığı eski Sismik-1 gemisine kısa vadeli alternatif olarak düşünülen botun, 2009 yılı ilk yarısı içinde sismik faaliyetlere katılması planlanıyor.
     Yeni bot, büyük boyutlu gemilerin giremeyeceği kıyılar ve iç kesimlerdeki koylarda deprem, maden arama,deniz kirliliği gibi sismik çalışmalarda kullanılacak.
     Bu arada montaj çalışmaları da son aşamaya getirilen araştırma botuna MTA tarafından 'müjdeli haber' anlamına gelen ''Selen'' adı verildi.

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,195 µs