En Sıcak Konular

ANKARA'DA 'BAĞIMSIZ YARGI MİTİNGİ'

9 Aralık 2007 16:07 tsi
ANKARA'DA 'BAĞIMSIZ YARGI MİTİNGİ' Türkiye Barolar Birliği'nin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ''Bağımsız Yargı Mitingi'' Tandoğan Meydanı'nda yapıldı.

ANKARA  - Türkiye Barolar Birliğinin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ''Bağımsız Yargı'' mitingi, Tandoğan Meydanı'nda yapıldı.
Hukuk şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan mitingde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, şu ana kadar kapalı toplantılarda tartıştıkları yargı sorunlarını vatandaşla paylaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Demokrasinin ciddi ve disiplin isteyen bir iş olduğuna işaret eden Özok, ''hükümetin sandıktan aldığı oyla her şeyi yapamayacağını'' ifade etti. Güçlü, etkili ve adalete ulaşmayı sağlayabilecek nitelikte bağımsız bir yargıya ''herkesin ihtiyacı olduğunu'' belirten Özok, AK Parti hükümeti ile sorunlarının olmadığını, isteklerinin aydınlık ve uygar bir Türkiye olduğunu ifade etti.
''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gece yarısı imzalayarak yürürlüğe koyduğu 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'ndaki değişikliğin Anayasa'nın 'güçler ayrılığı ilkesine ve yargı bağımsızlığına' aykırı bir düzenleme olduğunu'' ileri süren Özok, ''Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'nin rozetini takarak Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır'' dedi.
Özok, ''Yargıç ve savcılarla ilgili yapılan yeni düzenleme ile hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi büyük darbe almıştır'' dedi.
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Avukat Nazan Moroğlu ise hukuk devletine sahip çıkmak, yargı bağımsızlığını savunmak ve yargının siyasallaşması tehlikesini gördükleri için toplandıklarını belirtti.
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum da yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargı ve hukukun üstünlüğü üzerine oyunlar oynandığını ileri sürdü.
Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan katılımcılar sık sık ''Bağımsız yargı, tarafsız adalet'', ''Türkiye laiktir laik kalacak'' şeklinde sloganlar attılar. Mitinge katılanlar, attıkları sloganlarla hükümeti ve basını da protesto ettiler.



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs