En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'DA OLAYLAR AZALARAK DEVAM EDİYOR

13 Aralık 2008 17:00 tsi
YUNANİSTAN'DA OLAYLAR AZALARAK DEVAM EDİYOR Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 Aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşte yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ülke genelindeki protesto gösterileri bugün de şiddet ve yoğunluğunu yitirdiği gözlenen bir biçimde d

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 Aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşte yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ülke genelindeki protesto gösterileri bugün de şiddet ve yoğunluğunu yitirdiği gözlenen bir biçimde devam etti.
     Başkent Atina'da 2'si kent merkezinde olmak üzere 4 gösteri düzenlenirken, göstericileri kordon altında tutmak isteyen güvenlik ekipleri ile protestocular arasında yer yer kısa süreli çatışmalar yaşandı.
     Gösterilerini Noel'e kadar sürdürme kararı aldıklarını açıklayan orta öğretim ve üniversitelilerin oluşturduğu öğrenci grupları, önümüzdeki günlerde derslere girmeme, sonrasında Noel nedeniyle tatile girecek olan okullarını işgal etme, kent merkezlerinde yolları kapatma ve gösteriler düzenlemeyi programladıklarını bildirdiler.
     Söz konusu program çerçevesinde bu akşam Atina merkezinde 2 gösteri daha yapılacağı kaydedilirken, metro istasyonlarında toplanacak olan öğrenci gruplarının, gençleri, süregelen durum hakkında bilgilendirecekleri kaydedildi.
     Söz konusu ''ayak üstü bilgilendirme toplantılarının'' kent merkezindeki ''Omonia'' Meydanına uzanacak gösteri yürüyüşüyle noktalanacağı açıklandı.
     Aynı tür gösterilerin Selanik ve Hanya kentlerinin yanı sıra bir çok kentte daha yapılmasının planlandığı da belirtildi.
     Haberlerde, mermi üzerinde yapılan incelemelerden edinilen verilerin, doku mikro zerreleri haricinde beton örneğine de rastlandığını ortaya koyduğu, bunun kurşunun Grigoropulos'a saplanmadan önce çevredeki binalardan birine çarpmış olması olasılığını bir kez daha gündeme getirdiği iddia edildi.
     Basın yayın organları, Grigoropulos'un yaşamını yitirmesine yol açan ve Atina Koridalos cezaevine nakledilen polis memuru Epaminondas Korkoneas ile çalışma arkadaşı polis memurunun, henüz belirlenemeyen bir nedenle Atina'nın yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki Lamia kentindeki Domoko cezaevine nakledildiklerini duyurdular.
     Haberlerde, Korkoneas'ın avukatı Aleksis Kuyas'ın Atina kent merkezinde bulunan bürosuna dün akşam düzenlenen saldırının ise güvenlik güçlerinde endişe yarattığı belirtildi.
     Saldırılarda ciddi maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

YUNANİSTAN'DA 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

     Yunanistan'da merkezüssü başkent Atina'nın kuzeybatısında bulunan Lamia kenti yakınları olan, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.
     Atina Yerbilimleri Enstitüsü, depremin, kentin 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Amfiklias yerleşim biriminde, bu sabah saat 10.27'de meydana geldiğini duyurdu.
     Enstitü, çevre bölgede olduğu kadar Atina'da da hissedilen sarsıntının can ve mal kaybına yol açmadığını kaydetti.



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,112 µs