En Sıcak Konular

GÜNAY: HÜKÜMETİMİZDE AYRIM ANLAYIŞI KESİNLİKLE YOKTUR

13 Aralık 2008 15:00 tsi
GÜNAY: HÜKÜMETİMİZDE AYRIM ANLAYIŞI KESİNLİKLE YOKTUR Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bizim hükümetimizin herhangi bir bireyinin, yurttaşlarımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan, Müslüman- Hıristiyan diye bir ayrım anlayışı kesinlikle yoktur'' dedi.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bizim hükümetimizin herhangi bir bireyinin, yurttaşlarımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan, Müslüman- Hıristiyan diye bir ayrım anlayışı kesinlikle yoktur'' dedi.
     Bakan Günay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde restore edilen Mehmet Akif Ersoy Evi'nde incelemelerde bulundu.
     Tacettin Dergahı ve Camisi'nde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bir çalışma yürüttüğünü hatırlatan Günay, ''Uzun zamandan bu yana ihtiyacımız olan bir hizmeti gerçekleştiriyorlar. Yıllar önce burası yüz kızartıcı bir durumdaydı'' dedi.
     Günay, 27 Aralıkta Mehmet Akif Ersoy'un evinin bulunduğu alanda ve Resim Heykel Müzesi'nde anma günü gerçekleştireceklerini belirterek, ''Akif, bizim sadece edebiyatımızın değil, ahlakımızın da en büyük isimlerinden, abidelerinden birisidir. Onun İstiklal Marşı'nın para ödülünü almaması ve bir hayır kurumuna bağışlaması bugün okullarımızda bir ibret dersi olarak okutulması gereken örnek bir davranış, bir fazilet timsalidir. Böyle büyük insana karşı çok gecikmiş bir görevi devlet olarak yerine getiriyoruz'' diye konuştu.
     Ersoy'dan önce büyük şairlerden Tevfik Fikret'in de doğum yıl dönümü olduğunu, bununla ilgili bir anma çalışması da yapıldığını belirten Günay, şunları kaydetti:
     ''Belki gelecek yıllarda edebiyat ve fikir dünyamız içindeki tartışmaları bir uzlaşmayla noktalamak açısından, aynı hafta içinde farklı etkinlikleri birleştiren, ortak etkinlikler, sempozyumlar yapmak niyetindeyiz. Akif ile Fikret'in geçmişteki kavgasını geçmişe bırakıp, bugün aradıkları ortak idealler çerçevesinde bir uzlaşmayı, ortaya çıkarmak konusunda bir çalışma yapacağız. Bu yıl bir fikir düzeyinde bunları söylüyorum, ancak gelecek yıllarda ortak eylemler yapacağız.''
     Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, ''Geçtiğimiz günlerde Alevi açılımı ile ilgili sizin değerlendirmeleriniz olmuştu. Kültür Bakanlığı bütçesinden bu projeye aktarılacak kaynak olmadığını söylemiştiniz. Bu konuda Hükümet ile aranızda bir görüş ayrılığı mı var?'' sorusu üzerine ise şunları söyledi:
     ''Hayır. Hükümet'te bu konuda bir müzakere yapmış değiliz şu ana kadar. Şuna bütün kalbimle inanıyorum. Bizim Hükümetimizin herhangi bir bireyinin, hatta mensubu bulunduğum siyasi partinin, yurttaşlarımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan, Müslüman- Hristiyan diye bir ayrım anlayışı kesinlikle yoktur. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin, 70 milyon bütün yurttaşların hizmetindeyiz. Onlara tam bir eşitlik anlayışı içinde, Anayasa'nın ve evrensel hukuk değerlerinin gösterdiği çerçevede tam bir eşitlik anlayışı içinde hizmet götürmek bizim görevimiz, boynumuzun borcudur.
     Bu konuda geçmişte yaşanmış olan yanlışlar, sancılar, sıkıntılar var. Onları şimdi, yeni tartışmalar ortaya çıkarmadan, biz uygar bir anlayış, barış içinde çözmeye çalışıyoruz. Ortak bir arayışımız var, ortak bir bakış açımız var. Milletimizin her ferdiyle paylaşarak bütün bu geçmişte yaşanan sıkıntıları unutturacak ortak çözümler arayışı içindeyiz.''

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,787 µs