En Sıcak Konular

BAYKAL'A ANTALYA'DA ''ÇARŞAF'' TEPKİSİ

13 Aralık 2008 16:16 tsi
BAYKAL'A ANTALYA'DA ''ÇARŞAF'' TEPKİSİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne meşrulaştırmaya gücünün yeteceğini ifade etti.

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne meşrulaştırmaya gücünün yeteceğini ifade ederek, ''Yasak olan, yanlış olan bu kılık kıyafeti devlete giydirmek. Kamusal alana bunu taşımak. normal bir vatandaş özel yaşamda istediği gibi giyinebilir. Biraz sevecen olalım, biraz saygı gösterelim. Bundan korkmaya gerek yok'' dedi.
     Baykal, memleketi Antalya'da geçirdiği Kurban Bayramı tatilinin ardından kara yoluyla Ankara'ya döndü. Baykal, evinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerle kısa süren sohbetin ardından bazı kadınlar Baykal'a ''Hoş geldiniz'' dediler. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen ve kimliğini açıklamayan bir kadın Baykal'a, ''Ne türban ne de çarşaf diyorum. Atatürk devrimini uygulayalım'' dedi. Baykal, bunun üzerine şunları söyledi:
     ''Bunu tenkit edeceksiniz. Bunu hep birlikte anlatacağız, ama yöresel şartları içerisinde, birbirimize düşmanlık duymadan, bölgesel adet diye Anadolu'nun Erzurum'unda, Horasan'ında bunu kullanan insanı da kınamayacağız. Herkes uygun gördüğü şekilde çıksın. Tabii ki hepimiz en çağdaş kıyafetlerle çıkılmasını tercih ederiz. Bunlar gereksiz tartışmalar.''
     Baykal'ın sözleri üzerine başka bir kadın da ''Yanlış yaptınız. Bu çarşaflıları niye aldınız partiye? AKP'nin oyununa geldik. Oylar bölündü haberin olsun. Kaç tane CHP'li tanıyorum, oy vermeyecek sana. Yapma paşam, ne olur etme. Atam'ın partisi bu. Bu oyunu anla. AKP, CHP'nin oyları bölünsün diye böyle bir tuzak hazırladı. Biz de buna düştük. CHP'nin oyları bölünecek. Çok üzülüyorum'' diye konuştu.
     Baykal, bu sözlere, ''İnsanları dışlamayalım. Biz düşmeyiz'' karşılığını verdi.
     Başka bir kadın da Baykal'a, ''Türbana karşı çıkarken, Anayasa Mahkemesi'nin kararları varken...'' diye seslendi. Bunun üzerine Baykal, ''Özel yaşamda, sokakta, ailenin içerisinde kimin ne giyeceğine karışmak hiç birimizin hakkı değil'' dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'un çamur, çukur ve çöpten kendileri döneminde kurtarıldığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine de Baykal, gazetecilere gülerek, ''Eksik olmayın, ben size gerekli açıklamaları yaptım. Sizden bir ricam var. Beni hızla bir gözlük tamircisine götürebilir misiniz? Benim bir ihtiyacım var. En yakın gözlükçü nerede?'' diye sordu.
     Bu sözlerinin ardından CHP Kepez İlçe Başkanı Alican Deveci'nin otomobiliyle Güllük Caddesi'ndeki Hakan Optik'e gelen Baykal, iş yeri sahibi Bülent Dönmez'den vidası çıkan gözlüğünün onarılmasını istedi.
     Tamir sırasında cadde esnafıyla sohbet eden Baykal, krizin esnafı da ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Esnafın ve gözlükçü Bülent Dönmez'in iki aydır bazen siftah yapamadıklarını söylemesi üzerine şaşıran Baykal gazetecilere, ''İşte haber bu. 'Deniz Baykal gözlükçüye gitti' haber değil. Haber Güllük esnafı siftah yapamıyor'' diye konuştu.

BAYKAL'A "PARK CEZASI KESİLDİĞİ" İDDİASINA YALANLAMA

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kullandığı, kızına ait otomobile park cezası kesildiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığı bildirildi.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde ve haber sitelerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kullandığı, kızına ait araca hatalı parktan dolayı trafik para cezası uygulandığı yönünde haberler yer aldığı belirtildi.
     Açıklamada şöyle denildi:
     ''Yapılan inceleme ve araştırmalarda belirtilen tarihte Antalya Emniyet Müdürlüğümüz trafik ekiplerince Konyaaltı Caddesi'nde hatalı park eden araçlara yönelik yapılan uygulama neticesinde, bahsi geçen genel başkanın kullandığı iddia edilen aracın herhangi hatalı bir parkı olmadığı gibi herhangi bir cezai işlem de uygulanmamıştır.''
     Deniz Baykal da Ankara'ya gitmek üzere evinden çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın bu sabah kendisini telefonla arayarak, böyle bir ceza olmadığını bildirdiğini söyledi.
     Baykal, ''Emniyet müdürü bugün telefon etti. 'Bize gazeteciler ihbarda bulundur, geldik, fotoğraf çektik, hiç öyle bir şey yok, bu doğru değil' dedi. Ben de kendisine 'Olabilir, öyle bir yanlışımız varsa cezamızı ödeyelim' dedim. 'Yok hayır, kesinlikle söz konusu değil. Bugün zaten açıklayacağız' dedi. Açıklayacaktır'' dedi.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,089 µs