En Sıcak Konular

BAYKAL: 2B'DEN HİÇ PARA KAZANMAYI DÜŞÜNMESİNLER

11 Aralık 2008 19:38 tsi
BAYKAL: 2B'DEN HİÇ PARA KAZANMAYI DÜŞÜNMESİNLER CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2B arazilerinin orada yaşayan kişilere ait olduğunu, bu yerlerin devlet tarafından istediği kişiye satılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "2B'den hiç para kazanmayı düşünmesinler"dedi.
Kurban Bayramı tatilini Antalya'da geçiren Baykal, evinden çıkışında kendisine gündeme ilişkin soru soran gazetecilere, yazılı açıklamasının dışında herhangi bir açıklama yapmayı düşünmediğini söyledi.CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Can Deniz'in kullandığı araçla Aksu ilçesine geçen Baykal, burada halka seslendi.
     Baykal, vatandaşların 2B'ye yönelik sorunlarını da dinledi. 2B konusunu programına ilk alan ve Türkiye çapında ortaya koyan partinin CHP olduğunu anlatan Baykal, bu konunun CHP'nin programında yer aldığına dikkati çekti.
     Orman vasfını kaybeden arazilerin tarıma kazandırılmasını sağlamak üzere gerekenin yapılacağını ifade ettiklerini belirten Baykal, "İnşallah CHP iktidarında, bu konu nasıl bir istismar konusu olmaktan çıkarılır onu göstereceğiz. Bunu bir siyasi tartışma konusu, istismar konusu yapmaktan çıkarıp, çözeceğiz" diye konuştu.
     Baykal, 2B arazilerinin orada yaşayan kişilere ait olduğunu, bu yerlerin devlet tarafından istediği kişiye satılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
     2B arazilerinin orada yaşayan kişilere satılması için hükümetten garanti istediklerini vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:
     "Bunun garantisini koy gel, hemen destekleyelim. Bunun garantisini vermediler. Eğer mülkiyet konusu olacaksa niye devletin mülkiyeti olsun? Oradaki insanın mülkiyeti olsun. Oradaki insanın mülkiyeti olması için ödenmesi gereken bir para varsa, o yapsın onu. Kolaylığı göster, taksite bağla. Birisi sahibi olacaksa o sahibi olsun."
     Baykal, bazı 2B arazilerinin çok kıymetli olduğunu, bu topraklarda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gözünün olduğunu anlattı.
     Kaş, Demre ve Üçağız'daki 2B arazilerinin kıymetine dikkati çeken Baykal, "Bu 2B lafı çıkınca hemen buralara yabancılar gelmeye başladı" dedi.
     Baykal, iktidara gelmeleri halinde milletvekili dokunulmazlığını kaldıracaklarını da bildirdi.

BAYKAL: SIRA MELİH'TE

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bakın bizim seçim kanunumuzun bir maddesi var. O madde diyor ki: Oy almak için bir vatandaşa çıkar teklif etmek 3 yıla kadar ağır hapisle cezalandırmayı gerektirir. Kanunumuz şu anda yürürlükte'' dedi.
     Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Antalya'da bulunan Baykal, Altınova mahallesindeki Merkez Kahvehanesi'nde vatandaşlarla biraraya geldi.
     Vatandaşın CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yönelik iddiaları da inceleyip incelemeyeceği yönündeki sorusuna Baykal, ''Kemal Bey'e bunu söyleyeceğim'' yanıtını verdi.
     Başka bir vatandaşın, Kılıçdaroğlu'nun, 17 Aralık Çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile tartışacak olmasıyla ilgili ''Çarşamba günü Kemal bey dersine iyi çalışsın'' biçimindeki sözlerine de Baykal, ''Merak etme o işini bilir'' dedi.
     Baykal, şöyle devam etti:
     ''Yalnız Kemal Bey tekin değil hakikaten. Kime el attıysa iflah etmedi. Önce genel başkan yardımcısı Şaban Dişli'ye dedi, ayrıldı gitti. Arkasından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile televizyona çıktı. O da ayrıldı. Arkasından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında, (Şudur, bekliyorum) dedi. Aytaç Durak partiden ayrıldı, yok. Tekin değil ona göre. Sıra Melih'te. Bakalım ne olacak, belli olmaz.''
     Baykal, bir vatandaşın, ''Melih Gökçek için ne düşünüyor Kemal Bey?'' biçimindeki sorusuna da şöyle yanıt verdi:
     ''Göreceğiz işte, iyi şeyler düşünüyormuş. O ne söylüyorsa sağlam söyler. Boş laf söylemez. Bildiğini konuşur, bilmediğini söylemez. İnsanlara hakaret etmekten zevk alan bir insan değil. Ağırbaşlı, güvenilir, sakin ve olgun bir insan. Öbüründe gürültü, patırtı, laf cambazlığı, hakaret, herşey var. Kendisine benzetemez o. O sükunetle, ağırbaşlılıkla söyler, izleyen vatandaş da kararını verir. Hiç merak etmeyin. Kemal Bey boş konuşmayacaktır. Söyleyeceği her laf da adresine ulaşacaktır.''
     Hükümetin, ekonomik durumu iyi olmayan kesimlere kömür ve gıda maddesi yardımı yaptığını da hatırlatan Baykal, vatandaşın kömürden önce istihdam istediğini söyledi.
     Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle bir durumun yaşanmayacağını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu:
     ''Bakın bizim Seçim Kanunumuzun bir maddesi var. O madde diyor ki: Oy almak için bir vatandaşa çıkar teklif etmek 3 yıla kadar ağır hapisle cezalandırmayı gerektirir. Kanunumuz şu anda yürürlükte. Oy almak için bir çıkar teklifinde bulunmak, hatta diyor ki: Oy almak için bir kamu hizmeti niteliğinde teklif dahi yapmak, mesela bir köye gidip (Oyu verin, ben de grayderi getirdim, dozeri getirdim hizmeti yapacağım) demek 3 yıla kadar ağır hapis cezasını gerektirir. Sadece bizim kanunumuzda değil, dünya demokrasilerinde böyle bu iş. Devletin parası var, gücü var, yetkisi var. (Bunu sen kendi siyasi çıkarın için, oy için kullanmaya kalkamazsın. Kalkarsan demokrasi kalmaz. Kimin parasıyla kime iyilik yapıyorsun? Milletin parasıyla girip milletten oy almaya kalkıyorsun. Bu yasak, yanlış) diye bir temel anlayış koymuş kanun. Ama bugün bunu sağlayacak ne savcı var Türkiye'de, ne hukuk var.''



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,375 µs