En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'DA POLİS KARAKOLLARI TAŞLANDI

11 Aralık 2008 15:26 tsi
YUNANİSTAN'DA POLİS KARAKOLLARI TAŞLANDI Yunanistan'ın başkenti Atina'da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını yitirmesinin ardından başlayan şiddet olaylarının azalmakla birlikte sürdüğü bildirildi.

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını yitirmesinin ardından başlayan şiddet olaylarının azalmakla birlikte sürdüğü bildirildi.
     Atina'da bugün yaklaşık 15 polis karakolunun, güvenlik güçleri aleyhine sloganlar atan lise öğrencilerden oluşan grupların saldırısına uğradığı belirtildi.
     Öğrencilerin, karakolları taşladıkları ve bir karakolun da devriye aracını devirdikleri kaydedildi.
     Bu arada, Grigoropulos'un katil zanlısı polis memuru Epaminondas Korkoneas'ın bugün götürülmesi beklenen Koridalos cezaevinin çevresinde görevli polis ekiplerine bir grup göstericinin taş ve sopalarla saldırdığı bildirildi.

YUNAN BASINI:GERGİNLİK AZALIYOR

     Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen cumartesi bir polisin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un yaşamını yitirmesinin ardından başlayan olayların hızını yitirdiği bildirildi.
     Gerginliğin azaldığını ve ağır baskı altındaki hükümetin rahat bir nefes aldığını yazan Yunan basını, kör şiddet eylemlerinin azaldığını ancak ekonominin ağır darbe aldığını belirtti.
     Gazeteler, dün Atina Savcılığına verdiği ifadenin ardından cezaevine gönderilen Grigoropulos'un katil zanlısı polis memuru Epaminondas Korkoneas'a da ölen genci suçlayıcı ifadeler kullanması nedeniyle ağır eleştiriler yönelttiler.
     Korkoneas'ın ifadesinde, Grigoropulos'u özel okuldan atılmak ve spor karşılaşmalarının ardından gelişen şiddet olaylarına karışmakla suçlamasını ağır dille eleştiren gazeteler, 3 çocuk babası polis memurunun özür dilemek gereğini bile duymadığını kaydettiler.

DANİMARKA'DA YUNAN GÖSTERİLERİNE DESTEK

KOPENHAG - Yunanistan'daki gösterilere destek amacıyla Danimarka'da düzenlenen yürüyüşte 63 kişi gözaltına alındı.
     Polis sözcüsü Michael Paulsen, Kopenhag'ın merkezinde düzenlenen eyleme yaklaşık 150 kişinin katıldığını, emniyet kuvvetlerine saldırılmasının ardından 63 eylemcinin kısa süreliğine gözaltına alındığını söyledi.
     Paulsen, bazı eylemcilerin, polisin uyarılarını dikkate almadıkları için cezaya çarptırılabileceğini belirtti.
     Yunanistan, 15 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla ölmesinin ardından protesto gösterilerine sahne oluyor.

YUNANİSTAN'DAKİ OLAYLARA İSPANYOL DESTEĞİ

MADRİD - Yunanistan'da 16 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesini protesto edenlere destek amacıyla İspanya'da gösteri düzenleyen gençler olay çıkardı.
     Dün akşam başkent Madrid'in merkezindeki polis karakoluna taşlarla saldıran 200 kişilik gruptan 9 gencin gözaltına alındığı bildirildi.
     Bankaların otomatik para çekme makinelerine zarar veren, duvarlara "Katil devlet, infazcı polis" yazıp, Yunanistan'daki göstericilere destek verdiklerini belirten gençler, Barcelona'da izinsiz gösteri düzenleyip çevreye zarar verdi. Barcelona'daki olaylarda biri Yunan 2 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Olaylarda 3'ü polis 9 kişinin yaralandığı da kaydedildi.
     İnternet üzerinden çağrıda bulunarak izinsiz gösteri düzenleyen grubun, bugün için de değişik kentlerde eylem hazırlığında olduğu ifade edildi.

YUNANİSTAN OLAYLARINA G.KIBRIS'TA PROTESTO

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum kesimine bağlı Limasol'da yaklaşık 100 kişilik maskeli bir grup, Yunanistan'da çıkan olaylarda bir gencin ölmesini protesto etmek amacıyla düzenlediği eylemde, Limasol Polis Karakolu'nu taşladı.
     Rum radyosunun haberine göre, dün akşam Limasol'daki Grigori Afksentiu Meydanı'nda toplanan maskeli kişiler, Yunanistan'daki olaylarda bir gencin "polis kurşunuyla hayatını kaybetmesini" kınamak amacıyla broşür dağıttı.
     Maskeli grup, Limasol Polis Karakolu'na doğru yürüyerek, karakolu taşladı ve polis aleyhinde sloganlar attı.
     Haberde, grubun daha sonra dağıldığı belirtildi.

 



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,091 µs