En Sıcak Konular

HAYATIN CİLVESİNE BAK!

8 Aralık 2007 22:55 tsi
HAYATIN CİLVESİNE BAK! Trafık kazası sebebiyle hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun, ölümünden etkilenip heykelini yapmak isteyen Prof.Dr.Tankut Öktem'de,bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yumdu...

8 Temmuz 2007 tarihinde heykeltraş Prof.Dr.Tankut Öktem'le ilgili,Anadolu Ajansı aracılığı ile medyaya şu haber geçiliyordu:

Ünlü heykeltıraş Tankut Öktem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ölen ve Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilen şarkıcı Barış Akarsu'nun, gitarıyla tasvir edildiği 3 metrelik heykelini yapacak.


Şarkıcının ölümünden çok etkilenen Öktem, Akarsu'nun defnedilmesinin ardından Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının heykelini yapmak istediğini bildirdi.

Teklifi olumlu karşılayan Yıldırım, Belediye Meclisine heykelin uygun yere yerleştirilmesi için teklif sunacağını ifade etti. Öktem de çalışmalara kısa zamanda başlayarak bu yılın ağustos ayı sonuna kadar heykeli hazırlamayı planladığını kaydetti.

Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akarsu'nun ölümüyle sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığını, sanatçının yüzünün canlılığını ve duygusallığını her heykeltıraşın veremeyeceği düşüncesiyle heykelini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sanatçının sanatçıya destek olması gerektiği fikrinden hareketle hiçbir karşılık beklemeden heykeli hazırlayacağını anlatan Öktem, şöyle konuştu:

"Akarsu'nun çok farklı bir yüz ifadesi var. O ifadeyi ön planda tutan heykel yapacağım. Tamamen duygusal reaksiyonla bu çalışmaya yöneldim. Yurtseverliğinin yanı sıra insan, hayvan ve tabiat sevgisiyle örnek sanatçı olan Akarsu'nun heykelini yapmaya karar verdim. Sanatçının saçlarını yanına savurduğu, elinde gitarı olan fotoğrafının benzeri eser oluşturmak istiyorum. Sanatçılar zamanla unutulabiliyor. Ancak böyle kalıcı eserlerle onların yüzyıllar boyu yaşamasına katkı sağlanıyor. Bu heykeli yapmaya karar verirken dürüst, doğru ve iyi şeyleri hisseden sanatçıların ödüllendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesi etkili oldu. Dürüstlük ve sevginin heykelini yapıyorum. Bu tüm sanatçılara örnek olamalıdır."

Şu hayatın  cilvesine bakın ki;Prof.Dr.Tankut Öktem, bu açıklamayı yaptıktan tam 5 ay sonra,8 Aralık 2007 tarihinde toprağa verildi.O'da heykelini yapmak istediği Barış Akarsu gibi,bir trafik kazası neticesinde 5 Aralık 2007'de hayatını kaybetmişti... 




Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs