En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'DA OLAYLAR SÜRÜYOR

10 Aralık 2008 16:49 tsi
YUNANİSTAN'DA OLAYLAR SÜRÜYOR Yunanistan'da geçen cumartesi gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor.

ATİNA - Yunanistan'da geçen cumartesi gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını yitirmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor.
     Grigoropulos'un dün yapılan cenaze töreninin ardından Atina başta olmak üzere pek çok kentte çıkan olaylar dün gece şiddet ve yoğunluk açısından azalırken, bugün 24 saatlik grev başlatan çalışanların Atina kent merkezinde gösteri yürüyüşü için toplanmalarıyla yeniden alevlendi.
     İşçi sendikalarının, Başbakan Kostas Karamanlis'in gösterilerini erteleme talebini kabul etmemeleri ve Sindagma meydanında gösteri için çalışanları toplamalarından faydalanan maske ve motosiklet kaskıyla yüzlerini gizleyen küçük gruplar polisle çatışmaya girdi.
     Basın kurumlarının greve katılıyor olmalarına rağmen zaman zaman haber merkezlerine bağlanarak, gelişmeleri izleyicilerine duyuran Yunan televizyonları, kent merkezindeki Sindagma meydanının kesif bir göz yaşartıcı gaz bulutu altında kaldığını kaydettiler.
     Bu arada Yunan basını, hafta sonunundan beri devam eden ve bir milyar avroyu bulduğu tahmin edilen zarara yol açan olaylar için hükümet ve polisi suçladı.
     Muhalefetin olaylar karşısında aciz kalan iktidarı erken seçime çağırdığını kaydeden gazeteler, Yunanistan'ın ilk kez görülen bu şiddetteki olaylar karşısında temelinden sarsıldığı yorumunu yaptılar. 
    Bu arada, 16 yaşındaki Grigoropulos'un ölümüne ilişkin adli tıp raporunun, merminin sektiğini ortaya koyduğu öne sürüldü.
     Gencin öldürülmesi olayına karışan 2 polisin avukatı Aleksis Kuyas gazetecilere yaptığı açıklamada, balistik incelemenin, polisin tabancasından çıkan merminin sekerek Grigoropulos'un bedenine saplandığını ortaya çıkardığını öne sürdü.
     Grigoropulos'un öldürülmesi olayına karışan iki polis memurunun bugün Atina Savcılığına ifade vermelerinin beklendiği de kaydedildi.


Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,239 µs