En Sıcak Konular

TÜZMEN: 2008'DE 125 MİLYAR DOLAR İHRACATI AŞACAĞIMIZ GÖRÜLÜYOR

10 Aralık 2008 11:01 tsi
TÜZMEN: 2008'DE 125 MİLYAR DOLAR İHRACATI AŞACAĞIMIZ GÖRÜLÜYOR Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''2008 yılında 125 milyar dolarlık ihracatın aşılabileceğini, 2009 yılı için de 112 milyar dolarlık ihracat ile 175 milyar dolarlık ithalat rakamının görülmesinin planlandığını'' bildirdi.

MERSİN - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''2008 yılında 125 milyar dolarlık ihracatın aşılabileceğini, 2009 yılı için de 112 milyar dolarlık ihracat ile 175 milyar dolarlık ithalat rakamının görülmesinin planlandığını'' bildirdi.
     Bu yıl, ihracat program hedefini 119 milyar dolar olarak belirlediklerini ancak, ihracatçılarla yapılan başarılı çalışmalar sayesinde bu hedefi 125 milyar dolara çıkardıklarını hatırlatan Tüzmen, yapılan çeşitli çalışmalarla da komşu çevre ülkeler, Afrika ülkeleri ve Asya ülkeleri stratejilerinin tam olarak oturtulduğunu bildirdi
     Tüzmen, 2008'in son iki ayında göstergelerin aşağı doğru inmesine rağmen, Türkiye ihracatçısının çok başarılı olduğu bir yıl olarak nitelendirilebileceğini savunarak, ''2003-2007 yılları arasında Türkiye ihracatta güzel şeyler yaptı. 2008 yılında ise biraz daralma olmuş, ama '2008 yılı da başarılı geçti' diyebilirim'' diye konuştu.
     Tüzmen, 2009 yılı için 112 milyar dolarlık ihracat, 175 milyar dolarlık da ithalat rakamının görülmesinin planlandığını, dolayısıyla ihracatın ithalatı karşılama oranının, gelecek yıl bu yıldan çok daha iyi olacağına dikkati çekerek, ''Bu iyi. 2009 yılında tabi daralan ekonomiler çerçevesinde bizim pazarları kaybetmememiz açısından daha fazla çalışmamız gereken bir dönem. Yani 2008'de çok efor sarf ettik, ancak gelecek yıl bunun iki katı bir efor sarf etmemiz gerekiyor'' diye konuştu.
     IMF ile anlaşmanın yapılması için gerekli olan şartların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edildiğini hatırlatan Tüzmen, çalışmaların bayramdan sonra hızlanacağını söyledi.

Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,898 µs