En Sıcak Konular

YILIN SON DERBİSİ FENERBAHÇE'NİN 2-0

8 Aralık 2007 22:05 tsi
YILIN SON DERBİSİ FENERBAHÇE'NİN 2-0 Turkcell Süper Lig'de yapılan derbi maçında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray karşısında 2 -0 galip geldi...

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de yapılan derbi maçında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray karşısında 2 -0 galip geldi...

Galatasaray'ı kendi saha ve seyircisinin önünde yenerek, 100. yılının son derbi maçını kazanıp, aradaki puan farkını 1'e indirmek isteyen Fenerbahçe, maça golle başladı.

5. dakikada orta sahadan atılan uzun topu karşılamak isteyen Servet'in kafa vuruşunda top Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun aşırtma pasında sağdan ceza alanına girip topla buluşan Semih, kaleci Orkun'un altından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0 

Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında Semih'in attığı bu golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, golden sonra beraberlik için yüklenen Galatasaray'a kalesinde önemli bir gol pozisyonu vermedi. Oyunda ilk yarıda tempoyu kontrol eden sarı-lacivertliler, zaman zaman rakip kalede yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na ezeli rakibinin 4 puan önünde lider olarak gelen Galatasaray, henüz 5. dakikada Semih'in golüyle şok yaşadı. Golden sonra beraberlik için rakip kalede baskı kurmaya çalışan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe kalesinde önemli bir gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmanın 41. dakikasında Alex'in yakın mesafeden vuruşunda gole izin vermeyen kaleci Orkun, ilk yarıda farkın daha da açılmasına izin vermedi ve devreyi Galatasaray 1-0 geride tamamladı.

İkinci Yarı :

Sarı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Zico ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda sarı kart gören Uğur Boral'ı kenara alan Brezilyalı teknik adam sahaya Vederson'u sürdü. Uğur Boral ilk yarıda agresif hareketleriyle dikkat çekti.

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda dakikalar 56'yı gösterdiğinde Galatasaray karşısında farkı 2'ye çıkardı. Semih'in düşürülmesiyle kazanılan frikikte topun başına Roberto Carlos geldi. Carlos'un sert şutunda top baraja çarpıp bir başka Brezilyalı Deivid'in önünde kaldı. Deivid, boş pozisyonda plase bir vuruşla topu ikinci kez Galatasaray ağlarına gönderdi. Deivid'in bu golü Galatasaray'a attığı ilk gol olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe'de maçın 78. dakikasında Devid de Souza kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Deivid, Fenerbahçe'nin kazandığı frikik sırasında Hakan Balta'ya kafa ile yaptığı hareket nedeniyle Fırat Aydınus'tan kırmızı kartı gördü. Deivid gördüğü bu kart nedeniyle Fenerbahçe'nin haftaya oynayacağı Gençlerbirliği maçında takımındaki yerini alamayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp tüm riskleri göze alarak tüm forvetlerini oyuna aldı. 63. dakikada Ümit Karan'ı oyuna alan Feldkamp maçın 74. dakikasında da Arda Turan'ı kenara alarak yedek kulübesinde oturan Hakan Şükür'ü sahaya sürdü.

Son 12 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen,hakem Fırat Aydınus'un bitiş düdüğü, Fenebahçe'nin  2-0'lık galibiyetini ilan etti. 

Ligde geride kalan 14 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu unvanını yitirdi. Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında beraberliği son dakikada bulduğu gol ile kurtaran sarı-kırmızılılar Fenerbahçe'ye mağlup olarak 15. haftada ilk mağlubiyetiyle tanışmış oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ezeli rakipleri Galatasaray karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik, fark daha da açılırdı'' dedi.
Zico, oyuncularını mücadelelerinden ve skordan dolayı tebrik ederek, ''Bizim için mücadelenin, hırsın ve azmin üst düzeyde olduğu bir maç oldu. Oyuncularım çok iyi mücadele etti ve ezeli rakibimiz Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet aldık'' diye konuştu.
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ise konuşmasına ''Bu sefer yakalandık, mağlubiyeti hak ettik'' cümlesi ile başlayarak, ''Beni kızdıran özellikle ilk golde 5. dakikada yaptığımız hatadan dolayı rakibimize kolay bir iş sunmamız oldu. İkinci golde de yaptığımız hatalardan dolayı Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdığımız için kızgınım, memnun değilim'' ifadesini kullandı.
Feldkamp, ocak ayında takımda bazı oyuncuların alternatifi için transfer yapabileceklerini kaydetti.

 




Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,570 µs