En Sıcak Konular

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA

9 Aralık 2008 14:34 tsi
SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasındaki bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde, AK Parti'yi sırasıyla MHP, DSP, CHP, BBP, DP, SHP, Saadet Partisi, ANAVATAN VE LDP heyetleri ziyaret etti.

ANKARA - Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasındaki bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde, AK Parti'yi sırasıyla MHP, DSP, CHP, BBP, DP, SHP, Saadet Partisi, ANAVATAN VE LDP heyetleri ziyaret etti.
     Konuk siyasi parti heyetlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara Milletvekili Faruk Koca ve İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'dan oluşan heyet ağırladı.
     İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten başkanlığındaki CHP heyetinin ziyaretinde, AK Parti ve CHP'liler bayramlaştı ve karşılıklı iyi dilek temennisinde bulundu.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek, CHP'nin ''çarşaflı üye açılımı''nı nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın güzel bir girişimde bulunduğunu söyledi. Baykal'ın tepkilere göğüs germesini umut ettiğini dile getiren İpek, ''CHP'nin açılımının, toplumun genelinde yumuşamaya yol açacağını ümit ediyoruz'' dedi.
     Erten de Baykal'ın bu konuda açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, çarşaf ya da türbanın siyasi simge olarak kullanılmasına karşı olduklarını söyledi.

MHP'DEKİ BAYRAMLAŞMADA SEÇMEN SAYISINDAKİ ARTIŞ TARTIŞILDI

     MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçmen sayılarındaki 6 milyon artışın, idarenin güvenilirliğini müthiş sarstığını, bunun çok büyük bir hata olduğunu savunarak, ''İlk yerel seçimde ben inanıyorum ki Türkiye'de yapılan bu yanlışlıklar, bozulan birçok denge nedeniyle vatandaş hükümete ciddi bir ikazda bulunacak'' dedi.
     Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasındaki bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde MHP'yi, sırasıyla DSP, AK Parti, ANAVATAN, DP, Saadet Partisi ve BBP heyetleri ziyaret etti.
     Konuk siyasi parti heyetlerini MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, İstanbul Milletvekili Ali Torlak'dan oluşan heyet ağırladı.
     TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığındaki AK Parti heyeti ziyareti sırasında Paçacı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçmen sayılarındaki 6 milyon artışın nereden kaynaklandığını sordu.
     İyimaya, artışın herhangi bir sorun doğuracağını zannetmediğini, YSK'nın da bu yönde açıklamaları olduğunu kaydetti. İyimaya, ''Önemli olan 6 milyon seçmen artışının doğru olması. İtirazlar sonucu bunlar zaten yeniden güncellenecek'' dedi.
     Paçacı'nın, ''Bu, idarenin güvenilirliğini müthiş sarstı. Çok büyük bir hata'' sözleri üzerine İyimaya, ''Hata değil. Eksiklik, yanlışlık varsa 6 milyonun hepsi elenir, düzelir'' diye konuştu. Paçacı'nın, 6 milyon fazla seçmenin seçimlerde yüzde 15 oy oranı anlamına geleceğini belirtmesi üzerine İyimaya, ''Seçimden sonra ortaya çıkan bir durum olsaydı seçimi etkilerdi ama YSK bunu çözecek'' karşılığını verdi.
     Cihan Paçacı, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin milletin huzurunu bozmayacak, gerginliklerden uzak, rekabete dayalı ve olaysız geçmesini temenni ederek, iktidar partisinin gerginliklere yer vermemesini istedi. Ahmet İyimaya da Türkiye'nin kutuplaşmalardan çok çektiğini, ama gerginliklerden büyük dersler çıkardığını belirterek, ''Siyaset kurumu kendi mecrasında yumuşama dönemi yaşıyor. Seçimlerde de inşallah bu yumuşama dönemi devam eder'' dedi.

CHP'DEKİ BAYRAMLAŞMADA DA YENİ SEÇMENLER GÜNDEME GELDİ

     CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, ''6 milyon seçmenin artması geçmiş seçimi de şaibeli hale getiriyor'' dedi.
     CHP'de Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşen siyasi partiler arası bayramlaşma çerçevesinde, gelen heyetlere Genel Başkan Yardımcısı Selvi ile Parti Meclis üyeleri İsmet Atalay ve Neriman Genç ev sahipliği yaptı.
     Konuk heyetler, ziyaretler sırasında çiçek ve çikolata getirirken, CHP'de de konuklara çay kahve ve çikolata ikram edildi.
     Ziyaretlerde, ağırlıklı olarak yaklaşan yerel seçimler, küresel ekonomik kriz ve CHP'ye çarşaflı kişilerin üye yapılması konuları gündeme geldi.
     CHP'ye ilk ziyareti DSP heyeti gerçekleştirirken, Genel Merkez'in son konukları ise MHP heyeti oldu.
     AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın başkanlığındaki AK Parti heyetinin ziyareti sırasında seçmen sayısındaki artış gündeme geldi.
     Selvi, yerel seçimlere gidilirken vatandaşların kafasında soru işaretleri olduğunu öne sürerek, yıllar önce ölen kişilerin isimlerinin bile seçmen listelerinde bulunmasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Selvi, ''6 milyon seçmenin artması geçmiş seçimi de şaibeli hale getiriyor'' diyerek, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bütün müracaatlara karşın duyarsız olduğunu, bunun kaygıları artırdığını öne sürdü. Selvi, seçimlerden sonra tartışmalara neden olabilecek durumların henüz vakit varken önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
     İyimaya da ''Dürüst bir seçim milletvekilinin onuru ve demokrasinin temel göstergesidir'' dedi.



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,363 µs