En Sıcak Konular

BAYKAL: BİR ATIMLIK BARUTLA SİYASET YAPILMAZ

9 Aralık 2008 19:05 tsi
BAYKAL: BİR ATIMLIK BARUTLA SİYASET YAPILMAZ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Siyaset bir süreçtir, bir atımlık barut için siyaset yapanlar, tavsiye ederim kesinlikle siyaset yapmasınlar. Siyaset bir atımlık barutla yapılacak iş değildir'' dedi.

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Siyaset bir süreçtir, bir atımlık barut için siyaset yapanlar, tavsiye ederim kesinlikle siyaset yapmasınlar. Siyaset bir atımlık barutla yapılacak iş değildir'' dedi.
     CHP İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Baykal, bina önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Baykal, Kurban Bayramı sevincinin yerel seçim heyecanı ve coşkusuyla bir arada yaşandığını vurguladı.
     Yerel seçimin sadece bayramla değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve yolsuzluk iddialarıyla da iç içe geçtiğini savunan Baykal, ''Bu seçimde alınacak karar sadece yerel yöneticilerinizi belirlemekle kalamayacak aynı zamanda Türkiye'nin gidişatına yönelik çok önemli bir istikamet belirlemesi, rota belirmesi, pusula ayarlaması da yapacaktır'' diye konuştu.
     Baykal, bu süreçte adayların konuşulup tartışılmasının siyasetin temeli olduğunu vurgulayarak, buna rağmen vatandaşların asıl görev ve sorumluluğunun Türkiye'ye karşı olduğunu belirtti. Baykal, Türkiye'nin gidişatının çok kaygı verici olduğunu öne sürerek, ''Türkiye'ye mutlaka sahip çıkılması gerekir'' dedi.
     Yerel seçimler öncesi diğer seçimlere oranla partisinden daha çok kişinin görev üstlenmeye hazır olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:
     ''Ne mutlu Türkiye'ye sahip çıkmaya hazır bu kadar çok insanımız vardır. Bu süreç bir süre sonra netlik kazanacaktır, o noktada hepiniz adına bayrağı her seçimde kimin taşıyacağına birlikte karar vereceğiz. Ama bayrağı bir arkadaşımızın eline vermiş olmamız bizim ayrı ayrı o konuda sorumlu olmaktan çıkmış olmamız anlamına kesinlikle gelmeyecektir. Siyaset bir süreçtir, bir atımlık barut için siyaset yapanlar, tavsiye ederim kesinlikle siyaset yapmasınlar.
     Siyaset bir atımlık barutla yapılacak iş değildir. Siyaset bir süreçtir. Zaman içinde hepimiz her an sahada sınav vererek, kendimizi kanıtlayarak, çizgimizi, parti ahlakımızı, partiye bağlılığımızı imtihandan geçirerek, örnek olarak, iyi günde, kötü günde, yetkiliyken, yetkili değilken, adayken, aday değilken, sınav vere vere, siyaseti bize yakışan, Türkiye'ye yakışan şekilde götüreceğiz. Türkiye'nin haline bakın böyle bir ortamda 'sen-ben' diye telaş içine girmenin kabul edilebilir bir tarafı olur mu?''

BAYKAL: DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ ŞEYLERİ SÖYLÜYORUZ

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''açılım olarak'' nitelenen yeni üye kayıtlarıyla ilgili, ''Biz belli bir siyasi bekleyiş içerisinde söylem geliştirmiyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylüyoruz. Bunlara bugün de inanıyor değiliz. Daima, her zaman inandık'' dedi.
     Baykal, partisinin il teşkilatındaki bayramlaşmasının ardından partililerle sohbet etti ve çay içti. Bu sırada bir gazetecinin, ''Bu bayramlaşmada birçok kesimden insanları da gördük. Açılımın etkisi mi oldu?'' şeklindeki sorusuna Deniz Baykal, ''Bizim bu konuda söylemimizi biliyorsunuz. Açılımdan söz etmedik'' yanıtı verdi.
     Bir araya gelen insanların ortak anlayışının laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Baykal, şöyle devam etti:
     ''Birbirinden farklı toplum kesimlerinden, kültür kesimlerinden gelen insanlar, böyle bir siyaset anlayışı etrafında bir araya gelebiliyorlar. Biz de bunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Zaten amaç budur. Beraberliğimizi sağlamak. Neyin etrafında? Anayasamızın etrafında. Anayasamızın özü etrafında. Anayasamızın özü de 2. maddede ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir sosyal hukuk devletidir anlayışı. Buna içtenlikle sahip çıkan insanlarımızın CHP etrafında giderek daha geniş bir beraberlik oluşturmaları çok memnuniyet verici, çok sevindirici.''
     ''CHP'ye bekledikleri ilginin olup olmadığı'' şeklindeki soruya da Deniz Baykal, ''Biz belli bir siyasi bekleyiş içerisinde söylem geliştirmiyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylüyoruz. Bunlara bugün de inanıyor değiliz. Daima, her zaman inandık. CHP'nin hoşgörülü, insancıl, kucaklayıcı tutumunu bazıları yeni fark ediyorlar'' yanıtını verdi.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,621 µs