En Sıcak Konular

''CEZAEVİNDE CİNSEL İLİŞKİ'' TALEBİ

9 Aralık 2008 14:20 tsi
''CEZAEVİNDE CİNSEL İLİŞKİ'' TALEBİ TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, bir mahkumun ''cezaevinde cinsel ilişki'' talebi konusunda, ''Bugünden yarına bir çözüm önermedik,Ama bunu incelemeye değer bulduğumuzu belirttik"dedi.

MERSİN - TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, bir mahkumun ''cezaevinde cinsel ilişki'' talebi konusunda, ''Bugünden yarına bir çözüm önermedik, önermiyoruz, Ama bunu incelemeye değer bulduğumuzu belirttik'' dedi.
     Zafer Üskül, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na değişik yerlerden olduğu gibi hapishanelerden de başvurular geldiğini söyledi.
     Yapılan bu başvurular içinde bir mahkumun ''cinsel sorunun çözümü''nü isteyen talebinin de yer aldığını belirten Üskül, ''Bu talepler üzerine biz dünyada bir inceleme yaptık. Değişik ülkelerde bu ihtiyaçların karşılandığı uygulamalar var. Bazı ülkelerde de yok. Dolayısıyla mahkumun talebini incelemeye değer bulduk. Burada hedef, çocuk sahibi olmak isteyenlerin bu taleplerini bir biçimde karşılamak'' diye konuştu.
     İngiltere'de de benzer bir olayın yaşandığını ve İngiliz hükümetinin buna izin vermediğini ifade eden Üskül, şöyle devam etti:
     ''Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen bir mahkum, İngiliz hükümetinin bu tutumu karşısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidip orada davayı kazanmış. Böyle bir örnek var. Ayrıca, cezaevi ve tutukevlerde cinsel taciz ve tecavüzlerin önlenmesi gerekir. Buna da katkıda bulunabilir. Tabi bir başka açıdan da mahkumların sürekli stres altında yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Rahatlamalarına neden olabilir, ama hiç unutmamak gerekir ki, sonuçta bu insanlar mahkumdurlar ve hürriyetleri tabiki kısıtlanacaktır. Bu nedenle bu bir temel haktır dememiz söz konusu değil. Dolayısıyla değişik açılardan araştırmak gerekir.''
     Üskül, cezaevi şartlarının ne kadar uygun olup olmadığına bakılması gerektiğini de dile getirerek, ''Bunun için mekan bulunulabilir mi? Çünkü cezaevleri çok kalabalık, yer sıkıntısı çekiliyor. Öte yandan her halde her suçu işleyene aynı biçimde davranılamaz. İşlenilen suçun niteliğine, alınan cezaya, mahkumun cezaevindeki tutumuna bakmak lazım. Dolayısıyla şu anda bugünden yarına bir çözüm önermedik, önermiyoruz. Ama bunu incelemeye değer bulduğumuzu açıkladık'' şeklinde konuştu.

Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs