En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'DA YARIN GENEL GREV VAR

9 Aralık 2008 14:16 tsi
YUNANİSTAN'DA YARIN GENEL GREV VAR Yunanistan'da kamu ile özel sektör çalışanlarının, "hükümetin izlediği ücret politikası, çalışma koşulları, işsizlik ve hayat pahalılığını" protesto amacıyla yarın ülke genelinde 24 saatlik grev yapacağı bildirildi.

ATİNA - Yunanistan'da kamu ile özel sektör çalışanlarının, "hükümetin izlediği ücret politikası, çalışma koşulları, işsizlik ve hayat pahalılığını" protesto amacıyla yarın ülke genelinde 24 saatlik grev yapacağı bildirildi.
     Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GESEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla yapılacak greve, kamu kurumları, yerel yönetim, banka, vergi daireleri çalışanlarının yanı sıra avukat ve eğitimcilerin de katılacağı belirtildi.
     Sivil havayolu çalışanları dahil tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının da gerek iş durdurma eylemleri aracılığıyla destek verecekleri gerekse 24 saat süresince katılacakları grevde, posta, elektrik ve su işleri çalışanlarının yanı sıra Atina ile Pire kentlerinin de içinde bulunduğu Atika bölgesindeki devlet hastaneleri çalışanlarının da yer alacağı kaydedildi.
     Hastanelerde yalnızca güvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yapacağı açıklandı.
     Bu arada basın yayın organları çalışanlarının da 24 saat süresince greve gidecek olmaları nedeniyle basın toplantılarıyla benzeri etkinliklerin iptal edildiği, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajanslarının haber yayınlarını durduracakları, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyecekleri belirtildi.
     Greve katılanların Atina ile Selanik kent merkezleri başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri yapacağı açıklandı.

YUNANİSTAN'DA OLAYLAR SÜRÜYOR

 Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen cumartesi akşamı 16 yaşında bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde çıkan olaylar sürüyor.
     Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinde çıkan, başta başkent Atina ile Selanik kentleri olmak üzere Patra, Larissa, Yanya, Heraklion ve Kandiye kentlerinde sabaha kadar süren ve 72 saati dolduran olaylarda, çok sayıda banka şubesi, dükkan ve kamu binasının yanı sıra polis araçlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda aracın kundaklandığı açıklandı.
     Atina kent merkezinde bulunan parlamento binasına girmeye çalışan, Dışişleri ile Çevre Bakanlıklarına molotofkokteyli atan, bölgedeki otellerde zarara yol açan, Yunanistan Milli Bankası ile Olimpic Havayolu merkezi şubesini, Sindagma Meydanı'ndaki dev Noel ağacını ateşe veren göstericilere güvenlik birimlerinin göz yaşartıcı gazla yanıt verdiği belirtildi.
     Göstericilerin, Pire kent merkezinde çok sayıda polis aracını ters çevirerek ateşe verdiği, Larissa kentindeki tüm banka şubelerinin taş ve sopalarla camlarının kırıldığı ve kundaklandığı, Hanya'da valilik binasının kundaklandığı, işyerleri ve kamu binalarına saldırılar yapılan Patra'da ise yerel bir televizyon kanalını işgal eden grupların tüm Yunanistan'ı protesto gösterilerine çağırdığı bildirildi.
     Savaş alanını andıran Selanik'de göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada ise bir polis memurunun yaralandığı kaydedildi.
     Atina Ticaret Odasının verilerine göre şu ana kadar 135 işyerinin hasar gördüğü, 12 işyerinin yağmalandığı, 600 kişinin işsiz kaldığını belirten basın yayın organları ise kentlerdeki asıl hasarın henüz belirlenmediğini duyurdu.
     Atina Üniversitesi Rektörü Hristos Kittas'ın hükümetin ve polis ekiplerinin üniversite binasını yeteri kadar korumadıklarını belirttiği açıklamasından sonra istifa ettiğini belirten basın yayın organları, Yunanistan Eğitimciler Federasyonu'nun bugün 24 saatlik greve gidilmesi kararı aldığını kaydetti.
     Haberlerde, polis kurşunuyla yaşamını yitiren Aleksis Grigoropulos'un (16) bugün toprağa verileceği, cenaze sırasında olaylar yaşanmasından endişe edildiği de belirtildi.
     Grupların bugün de kent merkezlerinde protesto yürüyüşleri yapmayı planladığı açıklandı.
     Öte yandan kent merkezlerindeki olaylarda 176 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs