En Sıcak Konular

EFES PİLSEN'DEN AVRUPA'DA 4. DALYA

9 Aralık 2008 12:17 tsi
EFES PİLSEN'DEN AVRUPA'DA 4. DALYA Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da İtalyan temsilcisi Armani Jeans Milano ile yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarında 4. kez ''dalya'' diyecek.

İSTANBUL - Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da İtalyan temsilcisi Armani Jeans Milano ile yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarında 4. kez ''dalya'' diyecek.
     Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 399 maçın 245'ini kazanırken, 154 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.
     Efes Pilsen, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı organizasyonu olan ve zaman içinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Avrupa Ligi, Suprolig ve son olarak da ULEB Avrupa Ligi diye adlandırılan ''Kupa 1''de ise çıktığı toplam 314 maçta 193 galibiyet, 121 yenilgi aldı.
     Efes Pilsen, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde müzesine 1 Avrupa kupası götürürken, 1 kez final oynadı, 2 kez de dörtlü finalde yer alıp, üçüncü oldu.
     Lacivert-beyazlılar, 1995-96 sezonunda Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Takım sporlarında Avrupa'da kupa kazanan ilk Türk ekibi unvanını alan Efes Pilsen, finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68 yendiği İtalya'nın Stefanel Milano takımına rövanşta 77-70 yenilmesine rağmen, sayı averajıyla kupayı müzesine götürmeyi başardı.
     Efes Pilsen, 1992-93 sezonunda Avrupa Kulüpler Kupası'nda finale yükselirken, İtalya'nın Torino kentindeki final maçında Yunanistan temsilcisi Aris'e 50-48 yenilerek, çok yaklaştığı kupayı kazanamadı.
     Lacivert-beyazlılar ayrıca, 1999-2000 sezonunda Avrupa Ligi'nde, 2000-2001 sezonunda da Suprolig'de üçüncülüğü elde etti.

EFES PİLSEN, ARMANİ JEANS MİLANO İLE 8. RANDEVUDA

ULEB Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da Armani Jeans Milano ile karşılaşacak Efes Pilsen Basketbol Takımı, İtalyan temsilcisiyle 8. kez karşı karşıya gelecek.
     İki takım arasında Avrupa kupalarında daha önce yapılan 7 maçtan 6'sını Efes Pilsen, 1'ni Armani Jeans Milano kazandı.
     Efes Pilsen, Milano temsilcisiyle Avrupa kupalarındaki ilk temaslarını 1995-1996 sezonunda tarihe geçen maçlarda yaptı.
     Avrupa Radivoj Koraç Kupası finalinde karşılaşan her iki ekip arasında gülen taraf Efes Pilsen oldu. Türk temsilcisi, o dönemdeki sponsoru Stefanel olan İtalyan takımını finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68 yendi. Milano'daki rövanşı 77-70 kaybeden lacivert-beyazlılar, sadece 1 sayı averajla rakibini geçerek, kupayı müzesine götürdü.
     Efes Pilsen ayrıca, ULEB Avrupa Ligi'nde 2005-2006, 2007-2008 ve bu sezon aynı grupta yer aldığı Armani Jeans Milano'yu 5 maçta da yenmeyi başardı.
     Efes Pilsen, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı maçlarda İtalyan takımlarına karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu.
     Avrupa arenasında bugüne dek İtalyan temsilcileri ile 60 kez karşılaşan Efes Pilsen, bunlardan 33'ünü galibiyetle tamamlarken, 27'sini ise yitirdi.

EFES PİLSEN KRİTİK VİRAJDA

     Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 7. maçında yarın İstanbul'da, İtalyan temsilcisi Armani Jeans Milano ile karşılaşacak.
     Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak.
     Efes Pilsen'de sakatlıkları süren Mario Kasun, Engin Atsür ve Mustafa Abi, maçta forma giyemeyecek.
     Grupta ilk 2 maçını kazandıktan sonra, son 4 maçından mağlubiyetle ayrılan Efes Pilsen için yarınki karşılaşma gruptan çıkma yolunda çok büyük önem taşıyor.
     Gruptaki 6. maçlar sonunda 2'şer galibiyet ve 4'er yenilgisi bulunan her iki takım averajla son 2 sırayı paylaşıyor.
     Efes Pilsen, İtalya'daki maçta rakibini 81-71'lik skorla yenmişti.
     İtalyan takımı ise gruptaki 2 galibiyetini de son 2 haftada alarak, yükselen bir grafik sergiliyor.
     Genel menajer Engin Özerhun, lacivert-beyazlı takım için çok önemli olan yarınki maçta seyirciye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirterek, kritik maçın bilet fiyatlarını 1 YTL olarak belirlediklarını kaydetti.



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,657 µs